Green weggestuurd bij nederlaag Warriors, Banchero nekt Bucks, Boston souverein

Green reageert na een beslissing van de scheidsrechter
Green reageert na een beslissing van de scheidsrechterProfimedia
De Cleveland Cavaliers hebben voor de tweede keer in een week tijd de Golden State verslagen. Warriors-forward Draymond Green werd de zaal uitgestuurd na een schermutseling met Donovan Mitchell.

De Cavs wonnen met 118-110 en zagen maar liefst zes spelers dubbele cijfers halen. In het tweede kwart kwamen ze tot 38 punten en toen Caris LeVert halverwege het derde kwart het verschil tien punten in het voordeel van de Cavs maakte, begon het gedonder tussen Green en Mitchell. Die laatste werd door Green even daarvoor het veld afgeduwd en Mitchell zocht hem niet veel later op met een duw van zichzelf. Green gooide de bal weg en liep op Mitchell af.

De twee moesten uit elkaar worden gehouden en Green kreeg na het bekijken van de beelden zijn tweede technische fout van de wedstrijd wegens het gebruiken van zijn elleboog. Volgens Warriors-coach Steve Kerr was het “bizar” dat Green gestraft werd voor iets dat “een aantal plays geleden” gebeurd was.

Na het vertrek van Green leefden de Warriors even op en met nog tien seconden te spelen in het derde kwart pakten ze zelfs een voorsprong van een punt. Cleveland kende echter een zeer sterk vierde kwart. Mitchell eindigde met 21 punten, zeven rebounds, vijf assists en twee steals. Alle vijf de basisspelers van Cleveland eindigden in de dubbele cijfers en LeVert maakte vanaf de bank 22 punten. Het was de tweede overwinning van de Cavs op de Warriors in een week tijd. “We hebben keihard gewerkt en speelden onzelfzuchtig,” zei Cavs-coach J.B. Bickerstaff na de wedstrijd.

Mijlpaal Curry

Stephen Curry was de topscorer bij de Warriors met 30 punten, waarvan 17 in het eerste deel. In het derde kwart werd Curry de 36e NBA-speler ooit die 22.000 punten maakte. Maar volgens Kerr was Golden State vooral defensief “slordig”. Thompson scoorde 14 punten en Andrew Wiggins 13, maar Cleveland domineerde onder de basket en maakte 32 punten uit 20 turnovers van de Warriors.

Boston

In Boston leidden Jaylen Brown (29 punten) en Jayson Tatum (27 punten) de Celtics naar een 117-94 overwinning op de Toronto Raptors. Kristaps Porzingis was goed voor 21 punten en zeven rebounds voor de Celtics, die na een overwinning met 14 punten op Brooklyn een dag eerder, nu weer een makkelijke avond hadden.

Brown maakte 14 punten in het derde kwart en Boston pakte een voorsprong van 24 punten. Ze gingen het laatste kwart in met een voorsprong van 17 punten. Pascal Siakam scoorde 17 punten voor de Raptors, maar Toronto maakte slechts 38,5% van hun field goal attempts (10-uit-37 vanaf achter de driepuntslijn).

Magische Paulo Banchero

Een double-double (26 punten, 12 rebounds) van Paulo Banchero leidde de Orlando Magic met 112-97 langs de Milwaukee Bucks van Giannis Antetokounmpo, dat voor de tweede keer op rij verloor. De Magic pakten 15 offensieve rebounds en de Bucks hadden het moeilijk met een team dat gemiddeld 109,9 punten per wedstrijd maakt, maar in de eerste helft al op 65 stond.

Franz Wagner scoorde 24 punten voor Orlando, Jalen Suggs 20 en Mo Wagner 19 vanaf de bank.Twee dagen geleden maakte Antetokounmpo nog 54 punten tijdens een nederlaag tegen de Indiana Pacers. Opnieuw konden de Bucks - die zonder de geblesseerde Damian Lillard aantraden - niet profiteren van een sterk optreden van hun tweevoudig MPV. Giannis was goed voor 35 punten, 10 rebounds en zeven assists.

De Magic verloren de laatste 14 wedstrijden tegen Milwaukee, dat halverwege met 16 punten achterstond en in de tweede helft niet dichterbij kon komen dan 11 punten.

Heat

In Miami wisten de Heat zonder Jimmy Butler - die ontbrak wegens persoonlijke omstandigheden - met 117-109 te winnen van de Atlanta Hawks. Bam Adebayo was letterlijk en figuurlijk de grote man met 26 punten en 17 rebounds. Trae Young van Atlanta werd topscorer van de wedstrijden met 27 punten en gaf tevens 11 assists.