Heat Heat komt op 3-0 tegen Celtics en staat met één been in de finale van de play-offsProfimedia
Miami Heat staat op matchpoint in de halve finale van de NBA play-offs. Door een 128-102 overwinning in eigen huis staan ze 3-0 voor in een best-of-seven. Nog een overwinning en dan kan Miami zich opmaken voor de finale.

De Heat, die dinsdag de vierde wedstrijd spelen, zijn één overwinning verwijderd van het bereiken van de NBA Finals. De Celtics Zal de geschiedenis moeten veranderen als ze naar de finale willen. Geen één team wist ooit een 3-0 achterstand goed te maken in de play-offs.

Heat talisman Jimmy Butler scoorde 16 punten en Bam Adebayo 13. Maar het was point guard Gabe Vincent die de weg leidde, met 11 van de 14 schoten uit het veld, waaronder zes van de negen uit driepunters, op weg naar een game-high 29 punten voor Miami. Duncan Robinson voegde 22 punten toe van de bank voor Miami, dat ernaar streeft om na de New York Knicks van 1999 het tweede als achtste geplaatste team te worden dat de NBA Finals bereikt.

Dit keer geen comeback nodig

Anders dan in hun eerste twee overwinningen in de serie in Boston, hoefden de Heat geen achterstand met dubbele cijfers weg te werken om te winnen. Voor een opgepompt publiek in het Kaseya Center in Miami domineerden de Heat, terwijl Boston niet in staat was een vroege driepuntsvoorsprong uit te bouwen tegenover een totale teamprestatie van de gastheren aan beide kanten van de vloer.

Boston ster Jayson Tatum scoorde 14 punten en Jaylen Brown voegde er 12 aan toe, maar Tatum maakte slechts één van zijn zeven driepuntspogingen en Brown miste al zijn zeven, terwijl de Celtics slechts 11 van hun 42 driepuntspogingen raakten. Caleb Martin scoorde 18 punten voor Miami. Max Strus scoorde er 10 en de Heat misten niets toen veteraan Kevin Love na minder dan vijf minuten vertrok met een blessure.

De Heat sloten een snel, fysiek eerste kwart af met een 9-2 score run en leidden met 30-22 en vergrootten hun voorsprong tot maar liefst 22 punten in het tweede kwart. Boston slaagde erin het gat te verkleinen, maar omdat de Celtics opnieuw worstelden met driepunters en turnovers, was de 61-46 ruststand van Miami de grootste ruststand die Boston dit seizoen tegenkwam. De Celtics kwamen de achterstand niet meer te boven en veroren zo voor de derde keer op rij van Heat.