Hornets verslaan Celtics, Warriors winnen eindelijk na zes nederlagen

LaMelo Ball (rechts) had een goede wedstrijd tegen de Celtics. Links Payton Pritchard van BostonProfimedia
De Boston Celtics hebben voor de derde keer dit seizoen een NBA-wedstrijd verloren. Ondanks 45 punten van Jayson Tatum ging het op bezoek in Charlotte tegen de Hornets na overtime mis voor de koploper in de Eastern Conference.

De Celtics hadden halverwege een voorsprong van 11 punten, maar de Hornets vochten zich in het laatste deel van het vierde kwart terug en dwongen een verlenging af. Daarin was Charlotte het sterkst. LaMelo Ball maakte 36 punten voor de thuisploeg en kwam tot negen rebounds en acht assists. Mark Williams (18 punten, 16 rebounds) en Miles Bridges (14 punten, 15 rebounds) noteerden een double-double voor de Hornets. Bij Boston kwam alleen Tatum echt opdagen met 45 punten. Jaylen Brown (13 punten) en Kristaps Porzingis (17 punten) stelden teleur.

In de Western Conference hebben de Minnesota Timberwolves hun koppositie vast weten te houden. Het bezoekende New York Knicks ging met 117-100 onderuit.

Het verschil werd gemaakt in het derde kwart, waarin Minnesota een voorsprong van zo hoog als 22 punten pakte. Het kwam de rest van de partij niet meer in de problemen. Anthony Edwards maakte 23 punten en pakte 10 rebounds voor de Wolves.  Jalen Brunson van New York werd de topscorer van de wedstrijd met 25 punten.

Pelicans

In New Orleans wonnen de Pelicans van de Sacramento Kings, die zes wedstrijden op rij hadden gewonnen. Sacramento had na een kwart een kleine voorsprong, maar de Pelicans legden in het tweede kwart de basis voor een ruime 129-93 overwinning. Brian Ingram (31 punten) en Zion Williamson (26 punten) waren de uitblinkers bij de Pelicans, Jonas Valanciunas was goed voor een double-double (10 punten, 13 rebounds).

Warriors

De Golden State Warriors hebben na zes nederlagen eindelijk weer een overwinning geboekt. Thuis tegen de Houston Rockets pakten ze in het tweede kwart een voorsprong en gaven die niet meer uit handen: 121-116Stephen Curry was de topscorer met 32 punten. Alperen Sengun noteerde een double-double voor de Rockets (30 punten, 13 rebounds).