Joel Embiid niet fit, maar wel goed voor 50 punten tegen Wizards voor 76ers-zege

Joel Embiid scoorde 50 punten tegen de Wizards
Joel Embiid scoorde 50 punten tegen de WizardsProfimedia
Joel Embiid heeft op overtuigende wijze de aanhoudende effecten van ziekte van zich afgeschud door 50 punten te scoren bij de 131-126 overwinning van de Philadelphia 76ers op de Washington Wizards vannacht.

Regerend NBA Meest Waardevolle Speler Embiid miste de laatste twee wedstrijden van de Sixers vanwege zijn kwakkelende gezondheid, maar keerde terug met een knal en leverde een seizoensrecord aan punten in een nipte overwinning buitenshuis. Het was de tweede monsterprestatie van Embiid tegen de Wizards dit seizoen, nadat de in Kameroen geboren ster 48 punten liet noteren tegen Washington op 6 november.

Statistieken Wizards - 76ers
Statistieken Wizards - 76ersFlashshare

Embiid, die ook 13 rebounds en zeven assists leverde, onthulde na de overwinning dat hij nog niet helemaal fit was: "Ik voelde me niet goed. Mijn borst deed pijn. In de tweede helft begon ik me beter te voelen, maar ik had het moeilijk."

Tyrese Maxey steunde Embiid met 26 punten en De'Anthony Melton voegde er 19 aan toe. Jordan Poole voerde de scorers in Washington aan met 23 punten. Door de overwinning stijgen de Sixers naar 13-7 en blijven ze op de vierde plaats staan in de Eastern Conference, twee wedstrijden achter Boston. De Wizards leden hun 17e nederlaag van het seizoen en blijven tweede van onderen in het oosten.

Nuggets ten onder ondanks triple-double Jokic

Elders op woensdag scoorde Nikola Jokic een triple double, maar hij kon niet voorkomen dat zijn Denver Nuggets een 111-102 nederlaag leden tegen de Los Angeles Clippers. De Nuggets snelden naar een 15-punts voorsprong vroeg in het eerste kwart, maar Los Angeles kwam terug met een 40-punts tweede kwart voordat het Denver met 32-20 overklaste in de vierde om een indrukwekkende overwinning af te dwingen.

Statistieken Clippers - Nuggets
Statistieken Clippers - NuggetsFlashshare

Jokic eindigde met 22 punten, 15 rebounds en 10 assists en Jamal Murray voerde de score van Denver aan met 23 punten, maar de Clippers gingen er door 25 punten van Paul George - waaronder vijf driepunters - en 20 punten van James Harden met de overwinning vandoor.

Doncic' triple-double wel goed voor zege

Ook Luka Doncic had een ware eenmansshow in huis, met 40 punten, 11 rebounds en 10 assists - waaronder een triple-double in de eerste helft - toen de Dallas Mavericks de Utah Jazz met 147-97 verpletterden. De Mavericks staan 12-8 door de overwinning, terwijl Utah terugviel naar 7-14.

Statistieken Mavericks - Jazz
Statistieken Mavericks - JazzFlashshare

Doncic's briljante prestatie - de 60e triple-double uit zijn carrière - hielp hem voorbij de legendarische Larry Bird naar de negende plaats op de all-time ranglijst van de NBA voor triple-doubles. "Heb ik dat gedaan? Het is verbazingwekkend", zei Doncic toen hij hoorde dat hij Bird had ingehaald. "Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet zeggen. We weten allemaal wie Larry Bird was, dus het is best speciaal," zei de 24-jarige Sloveen.

Spurs blijven verliezen

San Antonio's slechte start van het seizoen ging verder met een 102-94 verlies tegen de Minnesota Timberwolves. Door de 15e nederlaag op rij staan de Spurs op 3-17 onderaan in de Western Conference. Victor Wembanyama, de nummer één van San Antonio, eindigde met 12 punten met 4-uit-13 schoten, maar werd overvleugeld door zijn Franse landgenoot Rudy Gobert, die 16 punten en 20 rebounds liet noteren voor de Wolves, die met 16-4 de Western Conference leiden.

Statistieken Timberwolves - Spurs
Statistieken Timberwolves - SpursFlashshare

Spurs coach Gregg Popovich betreurde het onvermogen van zijn team om iets van driepunters te schieten. De Spurs raakten slechts acht van de 36 pogingen van buiten de cirkel: "We hebben ze een goede run gegeven, maar als je acht van de 36 scoort, krijg je een zware avond."

Andere wedstrijden

In Portland hielpen 31 punten van Steph Curry de Golden State Warriors aan een 110-106 overwinning op de Trail Blazers. De Warriors staan nu 10-11 met de overwinning, terwijl Portland naar 6-14 zakte.

In Detroit was Desmond Bane goed voor 49 punten en de Memphis Grizzlies gingen met 116-102 aan de haal met de Pistons. Memphis verbeterde naar 6-14, terwijl Detroit zakte naar 2-19 en onderaan blijft staan in het oosten.

Cleveland Cavaliers 121-111 Orlando Magic

Atlanta Hawks 113-114 Brooklyn Nets

Toronto Raptors 103-112 Miami Heat

Chicago Bulls 111-100 Charlotte Hornets

Houston Rockets 110-101 Oklahoma City Thunder