Lakers grijpen thuisvoordeel na overwinning op Warriors in San Francisco

Lakers grijpen thuisvoordeel na overwinning op Warriors in San FranciscoAFP
Onder leiding van Anthony Davis hebben de Los Angeles Lakers de eerste wedstrijd in de best-of-seven-serie tegen Golden State Warriors gewonnen. In San Francisco werd het mede door 30 punten van Davis 117-112.

De langverwachte krachtmeting tussen de glamoureuze Californische team maakte de verwachtingen waar. De Lakers konden een late rally van Golden State bedwingen en pakten door de overwinning het thuisvoordeel in de serie.

Met minder dan zes minuten te spelen leek het alsof de Lakers een ruime overwinning zouden boeken. Door klinisch verdedigen bouwden ze een voorsprong van 14 punten op. Maar de Warriors kwamen terug door een serie driepunter en Stephen Curry bracht de stand op 112-112 na een 14-0 run van de Warriors met nog 1 minuut en 38 seconden op de klok.

Net wanneer het leek alsof de Warriors niet meer te stoppen maken, herpakten de Lakers zich om de overwinning uit het vuur te slepen. Via een lay-up van D'Angelo Russell kwamen ze weer op voorsprong en door een vrije worp van LeBron James werd het gat drie punten. Jordan Poole miste een driepunts-poging met 9.7 seconden op de klok voordat de Lakers via Dennis Schroder vanaf de vrije worplijn de zege veiligstelden.

“We kenne dit – ze zijn de verdedigend kampioen,” zei Davis na de wedstrijd. “Geen enkele voorsprong is veilig tegen hun en ze kunnen op elk moment toeslaan. We zijn er nog lang niet.”

Davis maakte 30 punten, greep 23 rebounds, gaf vijf assists en kwam tot vier blocks. James voegde 22 punten toe, 11 rebounds, vier assists en drie blocks. Russell en Schroder scoorden elk 19 punten. Austin Reaves eindigde op 10.

Voor Golden State was Curry de topscorer met 27 waarvan zes driepunters. Klay Thompson scoorde 25, met ook zes driepunters.

Game 2 is vrijdagnacht in San Francisco.