Lakers op comfortabele voorsprong na oncomfortabele overwinning op Grizzlies

LeBron James met een van zijn 20 rebounds
LeBron James met een van zijn 20 reboundsProfimedia
LeBron James nam het voortouw in een overtime rally om de Los Angeles Lakers een overtuigende voorsprong te geven op de Memphis Grizzlies in de serie. In Los Angeles gaven de Lakers pas laat thuis voordat ze het oplevende Memphis versloegen met 117-111.

De Grizzlies leken in een goede positie om de serie gelijk te trekken nadat het een voorsprong van zeven punten had opgebouwd met nog iets meer dan vijf minuten te gaan in het vierde kwart. Maar D'Angelo Russell van de Lakers scoorde drie driepunters op rij om de wedstrijd om te draaien en de gastheren een 99-97 voorsprong te geven.

Statistieken Lakers - Grizzlies
Statistieken Lakers - GrizzliesFlashshare

In de laatste paar minuten nam Memphis een 104-102 voorsprong met nog enkele seconden op de klok, nadat een sensationele pass van Ja Morant achter de rug Desmond Bane aanzette voor een lay-up. Maar James toverde zijn 'game-tying drive' tevoorschijn om overtime af te dwingen en de Lakers verscherpten hun verdediging om de overwinning af te sluiten.

James scoorde in totaal 22 punten en had een carrièrerecord van 20 rebounds. De laatste Laker die 20-plus punten en 20-plus rebounds in een play-off wedstrijd liet noteren was Shaquille O'Neal in 2004. Austin Reaves eindigde op 23 punten voor de Lakers.

Bane leidde de Memphis scorers met 36 punten, terwijl Morant eindigde met 22.