Milwaukee Bucks laten zich verrassen door Jalen Brunson en de New York Knicks

Jalen Brunson (rechts) en de New York Knicks versloegen de favorieten uit MilwaukeeProfimedia
Mede dankzij 38 punten van Jalen Brunson hebben de New York Knicks eindelijk afgerekend met Giannis Antetokounmpo en de Milwaukee Bucks. Daarmee kwam er een einde aan een reeks van zeven NBA-zeges op rij van de Bucks. In Madison Square Garden werd het 129-122. De Knicks verloren hun vorige negen wedstrijden tegen Milwaukee, waaronder een 130-111 nederlaag afgelopen zaterdag.

Dat volgde op een paar soepele overwinningen van de Bucks eerder dit seizoen, maar de inzet van Brunson, samen met een solide verdediging, zorgden ervoor dat de Knicks aan het langste eind trokken in de eerste wedstrijd op eerste kerstdag.

"Ik ben gewoon blij met hoe we vandaag speelden, we bleven vechten", zei Brunson nadat de Bucks halverwege het derde kwart een achterstand van 14 punten reduceerden tot vier voordat de Knicks weer wegliepen. "Ze maakten een run, maar we bleven alert," zei Brunson. "Je moet ze veel krediet geven, ze zijn een geweldig team, dus ik ben blij dat we hebben gewonnen."

Julius Randle scoorde 24 punten en pakte negen rebounds, RJ Barrett kwam terug van een teleurstellend optreden op zaterdag en scoorde 21 punten en Immanuel Quickley voegde er 20 aan toe voor de Knicks.

Afmaken

Giannis Antetokounmpo en Damian Lillard scoorden elk 32 punten voor Milwaukee. Antetokounmpo voegde 13 rebounds toe, maar de Bucks kwamen na het eerste kwart niet meer op voorsprong.

"Ik vond dat ze ons vandaag voor het grootste deel overklasten", zei Bucks-coach Adrian Griffin. "Aanvallend kregen we een paar goede kansen, maar we konden ze gewoon niet afmaken. En als je een uitwedstrijd speelt en je krijgt mooie kansen, dan moet je ze wel benutten.