Minder spektakel, maar met Jokic in de hoofdrol wederom overwinning Nuggets op Suns

Denvers Jokic in duel met Phoenix' Deandre Ayton
Denvers Jokic in duel met Phoenix' Deandre AytonProfimedia
Nikola Jokic en de Nuggets hebben een indrukwekkende 2-0 voorsprong genomen in de serie tegen de Suns. In de play-off wedstrijd eindigde Denver's regerend tweevoudig NBA MVP Jokic met 39 punten, terwijl de Nuggets een rally in het vierde kwart nodig hadden om de Phoenix Suns met 97-87 te verslaan.

De 39 punten van Jokic waren inclusief 26 na de rust. De Nuggets namen de controle over in een wedstrijd met weinig punten, waarin Phoenix tijdens het derde kwart nog met acht punten leidde. Devin Booker eindigde met 35 punten voor Phoenix en Kevin Durant voegde er 24 aan toe, maar de Suns waren niet in staat om te reageren toen Denver de bezoekers met 27-14 overklaste in het vierde kwart. Kentavious Caldwell-Pope zorgde voor een cruciale cameo voor Denver met drie driepunters in het vierde kwart, waarmee hij Phoenix de wedstrijd uit handen nam terwijl de klok afliep.

Statistieken Denver - Phoenix
Statistieken Denver - PhoenixFlashshare

Een sombere avond voor Phoenix werd nog verergerd door een blessure van veteraan Chris Paul, die tegen het einde van het derde kwart naar de kleedkamer hinkte, nadat hij zijn lies leek te hebben geblesseerd.

De overwinning kwam er terwijl Jokic zich opmaakt om dinsdag te ontdekken of hij voor het derde jaar op rij de NBA MVP award heeft gewonnen. Over de wedstrijd zei hij: "Beide teams schoten niet goed, het was een weinig scorende wedstrijd 87-97, het was een harde, ruwe wedstrijd -- maar we wonnen de wedstrijd en dat is het belangrijkste,"

De serie gaat nu terug naar Arizona voor de derde wedstrijd om 4.00 uur Nederlandse tijd in de nacht van vrijdag op zaterdag.