NBA: Celtics slaan terug met overwinning op Nets, Embiid leidt 76ers langs Pistons

Jayson Tatum gaat voor een dunk tegen de Nets
Jayson Tatum gaat voor een dunk tegen de NetsAFP
De Boston Celtics boekten vrijdag een 121-107 overwinning op Brooklyn. Jaylen Brown scoorde 28 punten en Jayson Tatum voegde er 23 aan toe.

De Celtics verloren twee duels op een rij en kwamen sterk uit de startblokken. Ze leidden met maar liefst 17 punten in een eerste helft waarin ze 12 driepunters maakten. Brooklyn bracht de achterstand terug tot negen punten bij het ingaan van het vierde kwart, maar Boston zette een tandje erbij en pakte de overwinning.

Philadelphia had het een stuk moeilijker, maar Joel Embiid scoorde 33 punten en Tyrese Maxey voegde er 29 aan toe om de 76ers terug te leiden van een achterstand van 16 punten richting een 114-106 overwinning op de Pistons in Detroit.

NBA-MVP Embiid voegde 16 rebounds toe voor de Sixers, die een trage start van zich afschudden om hun zevende wedstrijd op een rij te winnen. De Pistons verloren juist voor de zevende keer op rij.

Voormalig Piston Tobias Harris voegde 24 punten toe en De'Anthony Melton had er 10 achter zijn naam. De starters kwamen met 104 punten voor Philadelphia.

Met 35 punten in het derde kwart, waarvan 16 van Embiid, pakten de 76ers de voorsprong, die ze in de slotfase opvoerden tot 17 punten.

Wolves

San Antonio-rookie Victor Wembanyama scoorde 29 punten en negen rebounds, vier assists en vier geblokkeerde schoten, maar hij kwam te kort toen zijn Spurs met 117-110 verloren van Minnesota Timberwolves.

Karl-Anthony Towns scoorde 29 punten en pakte 12 rebounds voor Minnesota, dat voor de vijfde keer op rij won. Anthony Edwards voegde 28 punten toe en Gobert had 11 punten en 10 rebounds.

Mavs

In Dallas scoorden de Mavericks 47 punten in het tweede kwart om de controle over te nemen op weg naar een 144-126 overwinning op de Los Angeles Clippers.

Luka Doncic maakte maar liefst 44 punten met een 17-uit-21 van de vloer en Kyrie Irving voegde er 27 aan toe voor de Mavs (W7, V2).

Kawhi Leonard leidde de Clippers met 26 punten. James Harden scoorde al zijn 14 punten in het eerste kwart en de Clippers verloren de vierde opeenvolgende wedstrijd en de derde met Harden in de line-up na zijn komst van Philadelphia.

Lakers

Kevin Durant scoorde 38 punten om de Suns aan te voeren, die maar liefst 14 punten voorsprong hadden op weg naar een 63-55 ruststand. De layup van Austin Reaves met nog 9:45 te spelen gaf de Lakers hun eerste voorsprong sinds het eerste kwart.

Het was onderdeel van een 14-0 run van de Lakers en Los Angeles kon de voorsprong vasthouden.

LeBron James schudde zijn blessureleed van zich af om 32 punten te scoren en een sleutelrol te spelen in de 122-119 zege van de Los Angeles Lakers op de Phoenix Suns.

Na een tik op zijn linkeronderbeen hobbelde hij even in het eerste kwart, maar de 39-jarige superster kwam weer fris terug. Hij maakte 11 van de 17 schoten van de vloer, waaronder drie van de vier driepunters. Hij voegde 11 rebounds en zes assists toe.