New Orleans Pelicans verslaan Sacramento Kings en gaan naar Las Vegas

Zion Williamson onder de basket voor de Pelicans
Zion Williamson onder de basket voor de PelicansProfimedia
De New Orleans Pelicans hebben zich geplaatst voor de halve finale van de NBA Cup. Na een moeizame start versloegen ze in Sacramento de Kings met 127-117.

De Kings hadden een voorsprong, die opliep tot 15 punten in het eerste kwart, maar de Pelicans vochten terug en bij de rust stonden ze met 69-61 voor. In de tweede helft kwamen ze niet meer op achterstand en ze bezorgden de Kings hun eerste nederlaag van het toernooi.

Zion Williamson had een rustig avondje met 10 punten, maar Brandon Ingram maakte er 30 en Herbert Jones kwam tot 23 voor New Orleans, dat zes spelers in de dubbele cijfers zag eindigen. Bij de Kings was De'Aaron Fox de topscoorder met 30 punten en Domantas Sabonis noteerde een triple-double (26 punten, 13, rebounds, 10 assists).

De Pelicans nemen het aanstaande donderdag in Vegas op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Los Angeles Lakers en de Phoenix Suns, die op dinsdag gespeeld wordt.