Oklahoma bezorgt Warriors zesde nederlaag op rij, Bucks verslaan Mavs

Luguentz Dort van Oklahoma dribbelt door de verdediging van de Warriors
Luguentz Dort van Oklahoma dribbelt door de verdediging van de WarriorsProfimedia
Shai Gilgeous-Alexander en Chet Holmgren maakten tijdens de 130-123 overwinning van Oklahoma op de Golden State Warriors gezamenlijk 76 punten. Golden State gaf een voorsprong van 18 punten weg en verloor voor de zesde keer op rij.

Gilgeous-Alexander maakte 10 van zijn 40 punten in overtime en met nog minder dan een seconde op de klok maakte rookie Holmgren drie van zijn in totaal 36 punten en dwong daarmee een verlenging af.

Andrew Wiggins had even daarvoor de Warriors met een driepunter op een 117-114 voorsprong gezet, maar Holmgren had het antwoord voor de Thunder, dat in overtime met 13-6 won. Wiggins noteerde 31 punten en Stephen Curry maakte bij zijn terugkeer na een knieblessure 25 punten.

Draymond Green mocht nog niet meedoen wegens een schorsing van vijf wedstrijden, die hij kreeg nadat hij Rudy Gobert van Minnesota in een wurggreep had gelegd.

Bucks vs. Mavs

De Bucks en de Mavericks maakten er in Milwaukee een mooie partij van. Giannis Antetokounmpo maakte 40 punten en de Bucks namen in het laatste kwart met 43 punten eindelijk afstand van Dallas: 132-125.

De Mavs hadden de koppositie in het westen kunnen pakken, maar zagen nu Oklahoma en Minnesota over hen heen wippen.

De Timberwolves vochten zich terug van een achterstand en wonnen met 121-120 van de New Orleans Pelicans.

Miami

Miami verloor na zeven overwinningen op rij weer eens. Tegen de Chicago Bulls gingen ze er met 102-97 af. DeMar DeRozan maakte 23 punten voor de Bulls tegen de Heat - die na zes minuten spelen met 22-1 voor hadden gestaan. Nikola Vucevic maakte nog eens 15 punten voor de Bulls, waar alle vijf de basisspelers in de dubbele cijfers eindigden.

Jimmy Butler maakte 25 punten voor Heat, die tot de laatste minuut in de wedstrijd de leiding hadden, maar die na Alex Caruso’s driepunter verloren.

Wemby

In San Antonio had Victor Wembanyama weer een goede avond, ondanks de 120-108 nederlaag van de Spurs tegen de Memphis Grizzlies. Wembanyama maakte 19, pakte 13 rebounds en had acht blocks. Maar het was Jaren Jackson Jr. die 27 punten maakte en met de Grizzlies een achterstand van 19 punten wegpoetste.