Pacers houden Bucks van zich af ondanks 54 punten van Antetokounmpo

Milwaukee's Antetokounmpo probeert te verdedigen tegen Indiana's Tyrese Haliburton Profimedia
De Indiana Pacers weerstonden donderdag een seizoensrecord van 54 punten van Milwaukee-ster Giannis Antetokounmpo om de Bucks een 126-124 NBA-nederlaag toe te dienen.

Tyrese Haliburton leidde de Pacers met 29 punten, waaronder een beslissende driepunter met nog 1:29 te spelen. Dat gaf de Pacers een 122-121 voorsprong en ze zouden niet meer achter komen in een wedstrijd die ze eerder met maar liefst 18 punten hadden geleid in de eerste helft voordat Antetokounmpo de Bucks terugbracht. Haliburton voegde 10 assists toe en de Canadese forward Bennedict Mathurin scoorde 26 punten en pakte 11 rebounds voor de Pacers, die aan het begin van het vierde kwart 10 punten achter stonden.

Statistieken Pacers - Bucks
Statistieken Pacers - BucksFlashshare

Antetokounmpo's 54 punten waren een punt verwijderd van zijn carrièrerecord en de meeste in een wedstrijd tot nu toe in het jonge seizoen. Hij gaf twee turnovers weg met minder dan twee minuten te gaan en miste een pass voordat Mathurin hem de bal ontnam. Maar met All-Star Damian Lillard aan de kant met een zere kuit, was het een briljant optreden van de tweevoudig NBA Meest Waardevolle Speler, die 19 van de 25 schoten vanaf het veld maakte en 16 van de 18 vrije worppogingen. Hij pakte ook 12 rebounds en deelde drie assists uit.

Khris Middleton scoorde 19 punten voor Milwaukee. Hij miste een beslissende gelijkmakende driepunter met nog 6,9 seconden te spelen voordat hij er wel een raakte om de score af te sluiten op de zoemer.

Wedstrijd in Mexico-Stad

De 41 punten van Trae Young waren precies genoeg voor de Atlanta Hawks in een 120-119 overwinning op de Orlando Magic in Mexico City. Orlando leidde met maar liefst 11 punten in het vierde kwart en Franz Wagner gaf de Magic een voorsprong van twee punten met minder dan een minuut te gaan. Maar Young vond een openstaande Dejounte Murray voor een game-winnende driepunter met nog 31 seconden te gaan en de Magic konden geen manier vinden om weer op voorsprong te komen.

Statistieken Magic - Hawks
Statistieken Magic - HawksFlashshare

De wedstrijd, die een uitverkocht publiek van bijna 20.000 toeschouwers trok in de Mexico City Arena, was een van de twee reguliere seizoenswedstrijden buiten de Verenigde Staten dit seizoen. De Brooklyn Nets en Cleveland Cavaliers spelen op 11 januari in Parijs.