Pacers verslaan Celtics ondanks uitvallen sterspeler Tyrese Haliburton

Haliburton moest vlak voor rust de wedstrijd verlaten met een hamstringblessure
Haliburton moest vlak voor rust de wedstrijd verlaten met een hamstringblessureProfimedia
Het was even schrikken voor de Indiana Pacers toen sterspeler Tyrese Haliburton het veld verliet met een blessure. De Pacers wonnen wel met 133-131 van de Boston Celtics.

Haliburton is een van de beste spelers in de competitie dit seizoen en werd door zijn teamgenoten van het veld gedragen nadat hij een pijnlijke smak maakte. Dat gebeurde vlak voor rust. De 23-jarige Haliburton kwam ongewild in een split toen hij probeerde te draaien. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat Haliburton zijn linkerhamstring verrekt heeft.

Zonder Haliburton, stond Bennedict Mathurin vanaf de bank op voor 26 punten en leidde in de tweede helft de comeback van de Pacers in. Bij rust stond het nog 69-59 voor Boston. Een spannende finale leek de kant van de Celtics op te vallen toen de Pacers een overtreding leken te maken op Jaylen Brown bij een 131-131 stand. De Pacers gingen in beroep tegen het oordeel van de arbitrage en kregen gelijk. Kristaps Porzingis van Boston maakte met nog een seconde op de klok een overtreding op Mathurin, die twee vrije worpen benutte en de Pacers naar de overwinning schoot.

De bank van de Pacers maakte in totaal 75 punten, waar de basis tot 58 kwam. Bij Boston was Brown de topscorer met 40 punten. Jrue Holiday kwam tot 21 en Porzingis maakte er 19. Boston blijft eerste in de Eastern Conference met een record van 28-8, terwijl Indiana op de vijfde plaats staat met 21-15.

Thunder @ Wizards

Elders waren Shai Gilgeous-Alexander en Chet Holmgren de uitblinkers bij de 136-128 overwinning van de Oklahoma City Thunder op de Washington Wizards.

Jordan Poole maakte 24 punten voor Washington, maar de Wizards werden uiteindelijk overdonderd door het jonge Thunder. Gilgeous-Alexander eindigde met 32 punten, terwijl Holmgren tot 31 kwam, inclusief vier driepunters uit vijf pogingen.

Jazz @ Bucks

De Milwaukee Bucks bleven aanmodderen en verloren in eigen huis met 132-116 van de Utah Jazz. Utah domineerde nagenoeg de hele wedstrijd, nadat het in het eerste kwart kort achter had gestaan. Net voor rust hadden ze een voorsprong van 33 punten en kwamen niet meer in de problemen.

Lauri Markkanen en Jordan Clarkson waren de topscorers bij de Jazz met ieder 21 punten en Giannis Antetokounmpo maakt een triple-double voor de Bucks (25 punten, 10 rebounds, 11 assists)

Rockets @ Heat

In Miami maakte Tyler Herro 28 punten en Bam Adebayo 22 tijdens de 120-113 overwinning van de Heat op de Houston Rockets.

Bulls @ Hornets

In Charlotte maakte Terry Rozier 39 punten, maar dat was voor de Hornets niet genoeg om een 119-112 nederlaag tegen de Chicago Bulls te voorkomen. Coby White maakte 27 punten voor de Bulls.

Suns @ Clippers

De Los Angeles Clippers domineerden tegen de Phoenix Suns en wonnen met 138-111Kevin Durant werd topscorer van de wedstrijd met 30 punten voor Phoenix, maar de aanval van de Clippers bleek te sterk voor de Suns. Paul George kwam tot 25 punten en zes Clippers eindigden in de dubbele cijfers.