Pelicans verslaan machtige Timberwolves, Heat bezorgen Lakers weer nederlaag

New Orleans' C.J. McCollum dribbelt langs Minnesota's Mike Conley
New Orleans' C.J. McCollum dribbelt langs Minnesota's Mike ConleyProfimedia
Zion Williamson en C.J. McCollum waren samen goed voor 51 punten, terwijl de New Orleans Pelicans woensdag in de NBA de in de Western Conference leidende Minnesota Timberwolves met 117-106 wegzetten.

Pelicans power forward Williamson scoorde 27 punten en McCollum voegde er 24 aan toe en New Orleans boekte een indrukwekkende overwinning buitenshuis. McCollum's score bevatte vier driepunters, terwijl Brandon Ingram (19 punten) en Herbert Jones (16) ook waardevolle bijdragen leverden. Jones' 16 punten waren inclusief vier driepunters uit vijf pogingen. Anthony Edwards voerde de score van Minnesota aan met 35 punten.

Minnesota's nederlaag kwam slechts twee dagen na hun nieuwjaarsbederf tegen de New York Knicks en betekende de eerste keer dit seizoen dat de Wolves (24-9) opeenvolgende nederlagen leden. Door de vierde overwinning op rij staan de Pelicans nu op de vijfde plaats in de Western Conference en proberen ze dit jaar terug te keren naar de play-offs nadat ze die in 2022-2023 misten.

Statistieken Timberwolves - Pelicans
Statistieken Timberwolves - PelicansFlashshare

"Ze zijn echt een goed team, ze zijn verdedigend het beste team en aanvallend het beste, dus om hier te komen en te winnen van een getalenteerd, goed gecoacht team als Minnesota is enorm voor ons", zei Pelicans-coach Willie Green. "Het was een goede wire-to-win voor ons."

Rivaliteit ontwaakt weer

In Indianapolis wonnen de Indiana Pacers de meest recente aflevering van hun sudderende rivaliteit met de Milwaukee Bucks met 142-130 om back-to-back overwinningen op de NBA-kampioenen van 2021 te voltooien.

Point guard Tyrese Haliburton voerde het scoren aan voor de Pacers met 31 punten op een avond waarop zeven Indiana-spelers dubbele cijfers haalden voor de thuisploeg, die met twee punten achter stond bij rust voordat ze de wedstrijd in handen namen via een derde kwart met 47 punten.

Statistieken Pacers - Bucks
Statistieken Pacers - BucksFlashshare

"Winnen is leuk en we hebben er nu veel plezier in - we moeten op een hoog niveau blijven spelen", zei Haliburton. "Als we goede schoten blijven krijgen, zullen er goede dingen gebeuren." Haliburton zei dat defensieve verbeteringen de sleutel waren tot het spelveranderende derde kwart van de Pacers, waardoor Indiana met 16 punten voorsprong het vierde kwart inging. "We moesten het verdedigend gewoon goed doen - we scoren het hele jaar al vrij goed tegen die gasten, dus we moesten een manier vinden om wat stops te maken en dat lukte ons in de tweede helft."

In recente ontmoetingen tussen de twee ploegen liepen de gemoederen hoog op, en er was een moment in het vierde kwart toen Bennedict Mathurin een overtreding kreeg van Milwaukee's Giannis Antetokounmpo, wat leidde tot een schermutseling tussen verschillende spelers van beide kanten.

Antetokounmpo voerde Milwaukee's scorers aan met 26 punten, terwijl Damian Lillard er 23 aan toevoegde en Khris Middleton 19. Bucks coach Adrian Griffin hekelde het aantal turnovers dan zijn team tegen kreeg - 13 in totaal - omdat ze de wedstrijd lieten glippen. "We gaven onszelf een kans, maar het is moeilijk als je de bal blijft verliezen."

Andere wedstrijden

In Phoenix waren Paul George en Kawhi Leonard samen goed voor 63 punten. De Los Angeles Clippers verlengden hun overwinningsreeks tot vier wedstrijden met een 131-122 zege op de Suns. George eindigde met 33 punten en Leonard voegde er 30 aan toe.

In Atlanta maakte Jalen Johnson 28 punten en Trae Young 24. De Hawks versloegen het in vorm verkerende Oklahoma City Thunder met 141-138. Oklahoma City was in Georgia aangekomen na vijf overwinningen op rij, waaronder een indrukwekkende thuisoverwinning op de Boston Celtics op dinsdag en een overwinning op de NBA-kampioen Denver Nuggets vorige week. Maar ondanks weer een virtuoos optreden van Shai Gilgeous-Alexander, die eindigde met 33 punten, 13 rebounds en acht assists, kwamen de Thunder net te kort tegen Atlanta, dat een overwinning van begin tot eind boekte.

Elders leden de Los Angeles Lakers een derde nederlaag op rij door met 110-96 te verliezen van de Miami Heat. LeBron James had een zeldzame slechte avond en eindigde met slechts 12 punten na zes van de 18 te hebben schoten te hebben geraakt, waardoor Anthony Davis de Lakers aanvoerde met 29 punten. Miami stond de hele wedstrijd voor nadat het vroeg in het eerste kwart de leiding had genomen, met een gebalanceerd offensief waarin acht Heat-spelers de dubbele cijfers haalden. De Lakers hadden spijt van het onvermogen om driepunters te scoren, want de ploeg raakte slechts vier van de 30 pogingen van buiten de cirkel.

Cleveland Cavaliers 140-101 Washington Wizards

Houston Rockets 112-101 Brooklyn Nets

Memphis Grizzlies 111-116 Toronto Raptors

Dallas Mavericks 126-97 Portland Trail Blazers

New York Knicks 116-100 Chicago Bulls

Utah Jazz 154-148 Detroit Pistons

Sacramento Kings 138-135 Orlando Magic