Scoringsdrift Thompson is Lakers te machtig, stand na twee wedstrijden gelijk

Scoringsdrift Thompson is Lakers te machtig, stand na twee wedstrijden gelijkAFP
Klay Thompson was in vorm en scoorde acht van de 21 driepunters die de Warriors maakten om de Lakers een 127-100 toe te dienen. Daarmee komt de stand in de best-of-seven-serie op 1-1.

Thompson scoorde 30 punten in drie kwarten voor de titelverdediger, die een masterclass aanvallen gaven door Anthony Davis te neutraliseren. Davis, uitblinker in game 1, kwam tot 11 punten en zeven rebounds.

Doordat het vizier bij Thompson op scherp stond kon Steph Curry zich bezig houden met het spel te maken. Curry scoorde een bescheiden 20 punten – inclusief drie moeilijke driepunters – en gaf 12 assists. De laatste keer dat hij zo vaak aangever was in de play-offs, was in 2014.

“We realiseerden ons dat we het hadden laten liggen in game 1,” zei Thompson. “Vandaag liep onze aanval goed, leden we weinig balverlies en vonden de de vrije man – als we het simpel houden dan kan het hard gaan.”

Hard gaan

En hard ging het. Golden State maakte in het twee kwart 41 en in het derde kwart 43 punten en stond met nog één kwart te spelen al met 30 punten voor.

LeBron James begon goed en maakte 14 punten in het eerste kwart voor de Lakers, die een 33-26 voorsprong namen. In de tweede periode kwam James niet verder dan zeven punten en maar twee in het derde kwart. In het vierde kwart zaten alle basisspelers van Lakers op de bank.

Draymond Green scoorde 11 punten, pakte 11 rebounds en gaf negen assists en was ook sleutelfiguur in het verdedigen van Davis. Kevon Looney kwam van de bank. Zijn vervanger in de basis, JaMychal Green, was voor de tweede keer basisspeler dit seizoen en scoorde 15 punten een tijdbestek van 13 minuten. De Warriors grepen de over macht in het tweede kwart met Thompson die vier driepunters raakte en 14 punten in totaal noteerde. Golden State maakte gebruik van een 10-2 run, die door Thompson besloten werd met een driepunter na een pass van Curry, om vroeg in het tweede kwart de leiding in de wedstrijd te nemen. Lakers probeerde in het spoor te blijven, maar Golden State was niet bij te houden en liepen uit tot 67-56 bij rust.

In de derde gingen de Warriors door met een run van 15-8. Ze pakten meer rebounds dan de Lakers: 55-40 en gaven in totaal 38 assists. Scorend kwam de grootste hulp voor de Lakers van Rui Hachimura, die 21 punten maakte vanaf de bank.

On the road

Volgens Thompson zal de grote overwinning op de Lakers hen eerder motiveren dan intimideren voor game 3 in Los Angels aanstaande zaterdag. De Warriors hadden het in het reguliere seizoen moeilijk in uitwedstrijden, maar wonnen twee keer op bezoek bij de Sacramento Kings in de eerste ronde van de play-offs. Ze wonnen game 5 en 7 in Sacramento. Curry was in game 7 goed voor maar liefst 50 punten.

“Ik denk niet dat ze erg onder in de indruk zijn,” zei Thompson. “LeBron heeft alles al meegemaakt, AD heeft alles meegemaakt. Het staat nu 1-1 en we moeten naar LA om daar eentje te winnen.”