Suns winnen in eigen huis en blijven leven in serie tegen Nuggets

Suns winnen in eigen huis en blijven leven in serie tegen NuggetsAFP
De Phoenix Suns leven nog in de best-of-seven-serie van de halve finales in de Western Conference. Met dank aan Devin Booker (47 punten) en Kevin Durant (39 punten) boekten de Suns een 121-114 overwinning op de Denver Nuggets.

De Suns hadden de eerste twee wedstrijden in Denver verloren, maar hielden zonder de geblesseerde Chris Paul in hun eerste thuiswedstrijd van de serie stand. Bij rust had Phoenix een voorsprong van 15 punten, maar de Nuggets gaven niet op. Tweevoudig MVP Nikola Jokic was goed voor een triple-double (30 punten, 17 rebounds, 17 assists). De Nuggets kwamen in het derde kwart tot drie keer toe op voorsprong, maar iedere keer kwamen de Suns met een antwoord.

Phoenix maakte de eerste negen punten van het vierde kwart en keek niet meer achterom. Durant, die acht van zijn eerste negen schoten miste, maakte uiteindelijk slechts 12 van zijn 31 pogingen vanaf de vloer, maar gooide wel 14 van zijn 16 vrije worpen raak en was in het vierde kwart goed voor 11 punten.

Jamal Murray was met 32 punten de topscorer bij Denver. Michael Porter Jr kwam tot 21 punten en 12 rebounds, maar het was niet genoeg om Booker en Durant in toom te houden. Zondag is game vier, dan kan Phoenix in eigen huis de stand gelijktrekken.