Warriors leven nog na overwinning op Lakers, die moeten vrezen voor Anthony Davis

Warriors' Stephen Curry met een drive tegen de Lakers
Warriors' Stephen Curry met een drive tegen de LakersAFP
De Golden State Warriors hebben woensdag de missie hun NBA-titel te verdedigen in leven gehouden met een 121-106 overwinning op de Los Angeles Lakers. Anthony Davis moest het veld verlaten na een klap op het hoofd. De Warriors hebben de achterstand in hun Western Conference halve finale serie teruggebracht tot 3-2.

Warriors’ sterspeler Stephen Curry scoorde 27 punten en leidde zes Golden State-spelers in de dubbele cijfers. Andrew Wiggins scoorde 25 punten en Draymond Green leverde een double-double van 20 punten en 10 rebounds. LeBron James leidde de Lakers met 25 punten, maar Los Angeles kon niet op tegen de energie van de Warriors die speelden met een alles-of-niets mentaliteit.

Statistieken Warriors - Lakers
Statistieken Warriors - LakersFlashshare

Curry maakte een driepunter op de half-time buzzer om Golden State een 70-59 voorsprong te geven. Wiggins' putback dunk vergrootte de voorsprong van de Warriors naar 18 punten, vroeg in het derde kwart. Ze leidden het grootste deel van de tweede helft met dubbele cijfers, maar Austin Reaves raakte een driepunter die de achterstand terugbracht tot negen met nog 5:25 te gaan. Curry reageerde met een step-back jumper en een driepunter en de Lakers kregen de achterstand niet meer onder de 10 punten.

"Toen we aan deze wedstrijd begonnen, wilden we hem gewoon winnen, onszelf een kans geven, wetende dat we een belangrijke wedstrijd zes hebben in LA en die hebben we natuurlijk nodig om in leven te blijven", vertelde Curry na afloop van de wedstrijd.

De Lakers zijn thuis ongeslagen in de postseason, maar het zou kunnen dat ze het voorlopig zonder Davis moeten stellen, die in het vierde kwart vertrok nadat hij een onopzettelijke elleboogstoot tegen het hoofd incasseerde van Golden State’s Kevon Looney. Davis, die tot dat moment 23 punten scoorde en negen rebounds pakte, was zichtbaar aangeslagen en liep naar de bank, vanwaar hij uiteindelijk naar de kleedkamer werd geholpen, waarna hij niet meer terugkeerde.

Anthony Davis op de bank na incasseren van de klap op zijn hoofd
Anthony Davis op de bank na incasseren van de klap op zijn hoofdProfimedia

Golden State moet nu buitenshuis in game zes winnen om zichzelf een kans te geven de finales te bereiken. Slechts 13 NBA-teams hebben een serie gewonnen na een 3-1 achterstand. De Warriors zelf deden het tegen de Oklahoma City Thunder in de Western Conference-finale van 2016 -- daarna deden de Cleveland Cavaliers onder leiding van LeBron James hetzelfde tegen hen in de NBA-finale.