Warriors zonder Curry en Green verliezen weer, Butler in vorm voor de Heat

Isaiah Joe van de Oklahoma City Thunder schiet een driepunter over Andrew Wiggins en Klay Thompson van de Golden State Warriors heenAFP
De Golden State Warriors hebben voor de vijfde keer op rij een NBA-wedstrijd verloren. Zonder de geblesseerde Stephen Curry en de geschorste Draymond Green werd in in eigen huis met 128-109 verloren van de Oklahoma City Thunder.

Topscoorder van de wedstrijd werd Shai Gilgeous-Alexander met 24 punten. Zijn ploeggenoot bij Thunder, Isaiah Joe maakte vanaf de bank 23 punten en maakte zeven van zijn zeven pogingen vanaf achter de driepuntslijn. Zes spelers van Oklahoma haalden dubbele cijfers.

Bij de Warriors haalden zeven spelers dubbele cijfers en was Jonathan Kuminga met 21 punten de productiefste. Kuminga greep bovendien zes rebounds. Het vizier van Klay Thompson stond echter niet scherp en hij ging slechts 1-uit-11 op zijn field goal attempts. Thompson eindigde de wedstrijd met slechts vijf punten.

De Warriors speelden zonder hun vaste krachten Curry en Green. Eerstgenoemde heeft nog steeds last van een knieblessure, terwijl Green een schorsing van vijf wedstrijden uitzit voor het bij de nek vastgrijpen van Rudy Gobert in de wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves. Warriors-coach Steve Kerr liet voor de wedstrijd tegen OKC weten dat Green "absoluut te ver was gegaan". Volgens Kerr was de opgelegde schorsing verdiend. "Het was geen gezicht," zei Kerr over de actie van zijn pupil. "Draymond zat fout."

Zonder Green had de defensie van Golden State het moeilijk met de jonge ploeg van de Thunder. Josh Giddey kwam tot 19 punten, Chet Holmgren noteerde alweer zijn vierde double-double van het seizoen met 13 punten en tien rebounds. Oklahoma pakte in het eerste kwat al een voorsprong van 15 punten. Bij het ingaan van het laatste kwart was de achterstand van de Warriors negen punten. Thunder wist het laatste kwart met 34-24 te winnen en boekte hun vijfde overwinning in zes wedstrijden.

Jimmy Buckets

In de enige andere wedstrijd van de dag maakte Jimmy Butler 36 punten voor de Miami Heat. In eigen huis werden de Brooklyn Nets met 122-115 verslagen.

Tyler Herro ontbrak nog steeds bij de Heat, dat langzaam op gang kwam met tien missers in hun eerste 11 pogingen om te scoren. De Nets konden niet profiteren en de voorsprong groter maken dan zes punten. Nog voor rust had de Heat een 60-52 voorsprong en door 18 punten van Butler in het derde kwart kwam Miami helemaal los van de Nets.

Butler maakte 12 van zijn 19 field goal attempts en voegde daar vijf rebounds, drie assists en drie blocks aan toe. Duncan Robinson maakte 26 punten en Bam Adebayo kwam tot 20 punten. Voor de Nets kwamen Mikal Bridges en Lonnie Walker IV tot 23 punten.

Begin deze maand wonnen de Nets nog van de kampioen van Eastern Conference van vorig jaar. Sindsdien verloor Miami geen wedstrijd meer en het staat momenteel derde in het oosten.