LSU wint NCAA basketbalkampioenschap bij de vrouwen

LSU wint NCAA basketbalkampioenschap bij de vrouwenProfimedia
Louisiana State University heeft door middel van een ruime overwinning op University of Iowa het NCAA college basketbalkampioenschap bij de vrouwen gewonnen. Het werd 102-85.

Louisiana scoorde de meeste punten ooit in een finale. Halverwege hadden ze door een aantal driepunters een voorsprong van 17 punten opgebouwd. Jasmine Carson was met 22 punten de topscorer voor de Tigers. 21 daarvan scoorde ze al in de eerste helft. Alexis Morris maakte na rust al haar 16 punten. Sterspeelster Angel Reese maakte 15 punten, pakte 10 rebounds en gaf vijf assists en werd uitgeroepen tot beste speelster van de Final Four.

Ruim 19.000 toeschouwers zagen hoe Louisiana voor de eerste keer het nationale kampioenschap in wacht sleepte. De finale bij de heren gaat tussen Uconn en San Diego.