Steph Curry moet zich aanpassen bij Team USA, dat ook tweede oefenwedstrijd wint

Curry in actie voor Team USA
Curry in actie voor Team USAProfimedia
Volgens Stephen Curry is spelen voor het Amerikaanse basketbalteam heel anders dan spelen voor zijn team Golden State Warriors. Bij Team USA wordt niet van hem verwacht dat elke aanval over hem loopt en dat zorgt ervoor dat Curry zich moet aanpassen.

De point guard maakte slechts drie punten in 22 minuten tijdens de met 98-92 gewonnen oefenwedstrijd in Abu Dhabi. Tegen Australië gaf de Verenigde Staten in het laatste kwartier bijna een voorsprong van 20 punten weg.

Lakers-center Anthony Davis kwam vanaf de bank en werd de topscorer bij de Amerikanen met 17 punten en 14 rebounds, terwijl Anythony Edwards van de Minnesota TImberwolves 14 punten, vier rebounds en twee assists had.

"Het is aanpassen, niet alleen voor mij, maar voor iedereen," zei Curry, die deze zomer in Parijs zijn olympisch debuut gaat maken.

"We wisselen veel om te wennen aan verschillende combinaties. Je speelt vijf minuten per keer en dan ga je weer zitten, net als bij ijshockey, dat maakt het anders. Hoe je omgaat met al dat talent, dat is weer een ander soort aanpassing."

"Je moet weten waar je kansen om te schieten liggen en daar klaar voor zijn."

Rotatie

Hoofdcoach Steve Kerr liet vooraf aan de wedstrijd weten dat hij met verschillende opstellingen zou gaan experimenteren tijdens de oefenwedstrijden. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Canada (86-72 winst) bleven alleen Le Bron James, Curry en Joel Embiid staan. Edwards en Jayson Tatum namen de plekken van Jrue Holiday en Devin Booker over.

Kevin Durant bleef aan de kant met een kuitblessure, terwijl Davis, Booker, Holiday, Bam Adebayo en Tyrese Haliburton fungeerden als een tweede team, dat het basisteam tijdens de wedstrijd meerdere keren afloste.

De VS had halverwege het derde kwart een voorsprong van 20 punten, maar de Australiërs kwamen met nog vijf minuten te spelen in het laatste kwart terug tot een achterstand van zes punten.

Door twee driepunters van Haliburton liep de VS weer uit, maar Australië zette nog een tandje bij en kwam heel dicht bij het wegpoetsen van de achterstand.

Jock Landale, Josh Giddey en Dyson Daniels eindigden allen in de dubbele cijfers en maakten samen 51 punten voor Australië.

Nikola Jokic

De VS speelt aanstaande woendag nog een oefenwedstrijd in Abu Dhabi, tegen het Servië van NBA MVP Nikola Jokic. De ster van Denver Nuggets bekeek met zijn teamgenoten de eerste helft van de wedstrijd tussen de VS en Australië.

"Ze hebben een geweldig team en ze zitten in onze groep in Parijs. We zullen ze over een paar weken moeten verslaan als het er echt om gaat, maar we kunnen alvast een idee krijgen wat ons te wachten staat, zei Curry over de verliezend finalist van het WK in 2023.

"Ze hebben sterke, grote, fysieke spelers en we zullen ze fysiek moeten evenaren om ons eigen basketbal te kunnen spelen. Het zal goed zijn om opnames te maken tijdens de wedstrijd."