Servië knalt reuzendoder Litouwen eruit in kwartfinales van WK

Bogdan Bogdanovic worstelt zich door de defensie van de Litouwers
Bogdan Bogdanovic worstelt zich door de defensie van de LitouwersAFP
Servië versloeg Litouwen met 87-68 in de kwartfinales van het WK op dinsdag met Bogdan Bogdanovic, speler van de Atlanta Hawks speelt, als topscorer met 21 punten.

Na een gelijkopgaand openingskwart draaide Servië de duimschroeven aan in de tweede periode en beperkte Litouwen tot 13 punten - hun laagste aantal in een kwart van een WK-wedstrijd sinds 2019.

Servië, dat de vorige 13 wedstrijden had gewonnen met een voorsprong van dubbele cijfers bij rust, ging de pauze in met 49-38 en het als zesde geplaatste team bouwde een voorsprong van 25 punten op met nog zes minuten op de klok.

Stats
StatsStatistieken Litouwen-Servië

Litouwen had in 2010 brons gewonnen door Servië met 99-88 te verslaan en ging dinsdag met een goed gevoel de wedstrijd in nadat het zondag de Verenigde Staten hun eerste nederlaag van het toernooi had toegebracht.

De Verenigde Staten, het hoogst geklasseerde team, speelt om tegen het als 10e geplaatste Italië in hun strijd om de zesde wereldtitel. Op woensdag speelt Duitsland tegen Letland en ontmoet Canada Slovenië.