Verenigde Staten walsen over Italië heen richting halve finales

Verenigde Staten walsen over Italië heen richting halve finalesProfimedia
De Verenigde Staten heeft dinsdag op het WK als tweede ploeg de halve finales bereikt door een zeer forse overwinning op Italië, dat al 45 jaar wacht op een overwinning tegen de Amerikanen. Team USA won met 100-63 onder meer door 24 punten van Mikal Bridges.

De VS namen een 24-14 voorsprong in het eerste kwart en eindigden de helft met een 46-24 voorsprong, waarmee ze de trage start vermeden die hen opbrak in de voorrondewedstrijden.

De Azzurri vuurden losse flodders af van lange afstand en misten 9 van de 11 pogingen in de eerste twee kwarten, een belangrijke factor in hun laagst scorende helft sinds 1970. Italië raakte slechts zeven van de 38 pogingen van buiten de driepuntscirkel.

Stats Italië-USA
Stats Italië-USAAFP

Team USA breidde de voorsprong uit tot 41 punten in het vierde kwart met een driepunter van Milwaukee Bucks-center Bobby Portis Jr. "We willen gewoon vanaf het begin de toon zetten en ze ons tempo laten spelen", vertelde Team USA-guard Tyrese Haliburton, die zes van de acht driepunters maakte, aan verslaggevers. "We proberen gewoon 40 minuten op een constante manier te spelen."