Bayern München is koppositie in Bundesliga kwijt na nederlaag bij Leverkusen

Bayern München is koppositie in Bundesliga kwijt na nederlaag bij LeverkusenProfimedia
Bayern München is op de 25e speeldag aan kop van de Bundesliga afgelost door Borussia Dortmund. De ploeg van coach Julian Nagelsmann verloor zondag met 2-1 bij Bayer Leverkusen dat twee keer scoorde uit een strafschop die pas was toegekend na ingrijpen van de VAR. Dortmund had zaterdag al met 6-1 gewonnen van FC Köln en staat nu 1 punt voor.

Leverkusen zette vanaf de aftrap veel druk op het doel van Bayern. Jeremie Frimpong slaagde er na een kwartier niet in doelman Yann Sommer in de korte hoek te verrassen. Tegen de verhouding in kwamen de gasten in de 22e minuut op voorsprong. Leon Goretzka legde de bal terug op Joshua Kimmich wiens schot van richting werd veranderd door Odilon Kossounou en langs de kansloze doelman Lukas Hradecky in het doel verdween. Frimpong kreeg geel na een botsing met Matthijs de Ligt.

Strafschoppen

Na rust volgden de strafschoppen voor de thuisploeg elkaar op. Beide keren was Leverkusen-aanvaller Amine Adli slachtoffer van een overtreding. Beide keren ook kreeg Adli eerst geel voor een schwalbe, waarna de VAR aantoonde dat hij wel degelijk was geraakt: in de 55e minuut door Benjamin Pavard, in de 72e minuut door Dayot Upamecano. De alsnog toegekend penalty's werden benut door Exequiel Palacios. De Ligt kopte in blessuretijd nog net naast.