Bayern München legt bal na zege weer bij Union Berlin

Bayern München legt bal na zege weer bij Union BerlinANP
Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga in ieder geval voor een dag weer in handen. De ploeg van Julian Nagelsmann boekte een 3-2-zege op bezoek bij Hertha BSC. Zondag komt Union Berlin in actie in de dertiende speelronde.

Het goede nieuws voor Bayern, en het Duitse elftal, was de terugkeer van Manuel Neuer. De 36-jarige keeper is hersteld van zijn schouderblessure en speelde zijn eerste wedstrijd sinds 8 oktober. Ondanks zijn afwezigheid had Bayern in de tussentijd zeven wedstrijden in alle competities gewonnen.

Ook tegen Hertha liepen de bezoekers snel uit naar een ruime voorsprong. Bayern-topscorer Jamal Musiala maakte na tien minuten op aangeven van Sadio Mané zijn achtste treffer van het seizoen, 0-1. Eric Maxim Choupo-Moting leek vervolgens de wedstrijd te beslissen met twee frommelgoals binnen twee minuten (0-3). Het was voor de aanvaller de zevende wedstrijd op rij waarin hij tot scoren kwam.

Fraaie volley

Hertha bracht de marge echter binnen enkele minuten terug tot één doelpunt. Dodi Lukebakio tekende met een fraaie volley voor de 1-3, waarna Davie Selke een strafschop benutte die was toegekend na ingrijpen van de VAR (2-3).

Bayern, dat speelde zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt en dat Ryan Gravenberch op de bank hield, zag dat er na een klein uur een streep werd gezet door een eigen doelpunt van Agustín Rogel van Hertha. Ondanks enkele gevaarlijke momenten wist de ploeg uit Berlijn ook niet meer in het juiste doel te scoren.

Dortmund wint ook

Concurrent Borussia Dortmund was met 3-0 te sterk voor het laaggeklasseerde VfL Bochum. De pas 17-jarige Youssoufa Moukoko was goed voor twee treffers, daar tussendoor verzilverde Giovanni Reyna een penalty. Oranje-international Donyell Malen werd halverwege de tweede helft gewisseld.

VfL Wolfsburg-verdediger Micky van de Ven, opgenomen in de WK-voorselectie van bondscoach Louis van Gaal, won met zijn ploeg met 3-0 bij FSV Mainz 05.

Bayern gaat met 28 punten uit dertien wedstrijden aan de leiding in de Bundesliga. Union Berlin, dat zondag nog in actie komt bij Bayer Leverkusen, heeft 26 punten. Dortmund staat op 25 punten.