Bayern München pakt tegen Wolfsburg voor het eerst dit jaar zege in Bundesliga

Bayern München wint voor het eerst dit jaar in Bundesliga
Bayern München wint voor het eerst dit jaar in BundesligaProfimedia
Na drie keer een gelijkspel van 1-1 heeft Bayern München voor het eerst sinds de winterstop weer een wedstrijd in de Bundesliga gewonnen. Bij VfL Wolfsburg deed de formatie van trainer Julian Nagelsmann dat met 4-2. De kampioen nam daardoor ook de koppositie weer over van Union Berlin, dat zaterdag Mainz versloeg (2-1).

Na 19 minuten stond Bayern al met 3-0 voor. De Fransman Kingsley Coman nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening, vervolgens scoorde ook routinier Thomas Müller. Vlak voor rust maakte Jakub Kaminski het leed iets draaglijker voor de thuisclub. De Pool was al na een half uur als invaller ingezet, kennelijk omdat trainer Niko Kovac de verrichtingen van zijn basiselftal niet langer kon aanzien.

Rood voor Kimmich

Na de hervatting werd het nog lastig voor Bayern München. Vooral omdat de kampioen vanaf de 54e minuut ook nog eens met een man minder verder moest, na een rode kaart voor international Joshua Kimmich. Met een man minder liep Bayern dankzij Jamal Musiala vervolgens toch verder uit. Mattias Svanberg scoorde nog voor de thuisclub.

Matthijs de Ligt stond opnieuw in de beginopstelling van Bayern München, dat Ryan Gravenberch vanwege een blessure miste. Daley Blind viel in de 78e minuut in en debuteerde daarmee in de Bundesliga. Eerder kwam de oud-Ajacied al wel in het bekerduel met Mainz in het veld voor zijn nieuwe club.

Verdediger Micky van de Ven speelde de hele wedstrijd mee bij Wolfsburg.