Bayern München wint ruim van Werder Bremen en blijft koploper in de Bundesliga

Bayern blijft koploper in Bundesliga
Bayern blijft koploper in BundesligaAFP
Bayern München blijft voorlopig koploper in de Bundesliga. De kampioen van vorig seizoen won onder leiding van trainer Julian Nagelsmann ook met ruime cijfers van Werder Bremen, 6-1. De achtervolgers Freiburg en Union Berlin komen woensdag in actie.

Al na 6 minuten kwam Bayern op voorsprong. Jamal Musiala scoorde in de rebound, nadat doelman Jirí Pavlenka eerst nog een inzet van Sadio Mané had gekeerd. Onverwacht stond het enkele minuten later alweer gelijk. Met enkele fraaie combinaties werd Anthony Jung vrijgespeeld, die de teruggekeerde Manuel Neuer beheerst passeerde.

Na iets meer dan een kwartier miste Eric Maxim Choupo-Moting een strafschop voor Bayern, maar daarna nam de favoriet snel afstand. Halverwege was het al 4-1, door treffers van Serge Gnabry (2) en Leon Goretzka. In de slotfase zorgde Gnabry met zijn derde van de avond nog voor 5-1. Mathys Tel scoorde ook nog.

Oud-Ajacied Noussair Mazraoui was basisspeler bij Bayern München. Ryan Gravenberch viel na 70 minuten in. Matthijs de Ligt ontbrak nog bij de titelverdediger. Sadio Mané, binnenkort met Senegal tegenstander van het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap in Qatar, viel al snel geblesseerd uit.

Borrusia Dortmund, ook een titelkandidaat, verloor eerder op de avond bij VfL Wolfsburg (2-0). Micky van de Ven, oud-speler van FC Volendam, maakte de openingstreffer.