Borussia Dortmund nestelt zich na ruime zege op Herta BSC naast koplopers

Borussia Dortmund nestelt zich na ruime zege op Herta BSC naast koplopersProfimedia
Borussia Dortmund is door de zege op Hertha BSC in punten gelijkgekomen met koploper Bayern München en 1. FC Union Berlin. BVB won in het eigen Signal Iduna Park mede door een treffer van Donyell Malen met 4-1 van de club uit Berlijn.

Dortmund staat op basis van het doelsaldo tweede. Bayern, dat zaterdag met 3-2 verloor bij Borussia Mönchengladbach, heeft een beter doelsaldo. Union verzuimde eerder zondag de koppositie over te nemen van Bayern. De tegenstander van Ajax in de Europa League bleef op 0-0 steken tegen Schalke 04.

Donyell Malen

Karim Adeyemi zorgde op fraaie wijze in de eerste helft voor de voorsprong van Borussia. Op aangeven van Marco Reus tikte de 21-jarige aanvaller met een hakje de 1-0 binnen. Adeyemi, die afgelopen woensdag ook al het enige doelpunt maakte tegen Chelsea in de Champions League, gaf kort daarop perfect voor op Malen die de 2-0 achter doelman Oliver Christensen van Hertha schoot. Bij die actie blesseerde hij zich echter waardoor hij van het veld geholpen moest worden.

Sébastien Haller

Lucas Tousart bracht aan het begin van de tweede helft Hertha terug in de wedstrijd. Maar door te scoren uit een vrije trap zorgde Reus weer voor een marge van twee treffers. In de slotfase bepaalde Julian Brandt na een steekpass van Jamie Bynoe-Gittens voor de 4-1-eindstand.

Coach Edin Terzic wisselde Malen in de tweede helft voor Sébastien Haller, de van een ernstige ziekte herstelde oud-spits van Ajax. Herta blijft door de nederlaag 17e en staat dus nog altijd in de gevarenzone.