Celtic verpulvert Rangers thuis in Old Firm en slaat al gat van vijf punten

Celtic staat bovenaan in de Schotse Premier League
Celtic staat bovenaan in de Schotse Premier LeagueProfimedia
Celtic versloeg aartsrivalen Rangers met 3-0 en de Schotse kampioenen verlengden zondag hun vlekkeloze start van het seizoen in de Old Firm derby. Aanvoerder Callum McGregor, Daizen Maeda en Kyogo Furuhashi waren de doelpuntenmakers namens de thuisploeg. Celtic staat nu al vijf punten voor op Rangers, dat dit seizoen voor het eerst in de competitie werd verslagen.

Celtic paste zich naadloos aan aan het vertrek van Matt O'Riley naar Brighton eerder in de week. De nieuwkomers Arne Engels en Luke McCowan kwamen van de bank en lieten hun potentieel zien, terwijl de fans genoten van het dominante spel van hun team.

De mannen van Rodgers kwamen op voorsprong in de 17e minuut toen Bernardo de loopactie van Alistair Johnston zag en de pass van de back werd binnengetikt door de Japanse ster Maeda. Celtic verdubbelde de voorsprong vijf minuten voor rust toen Greg Taylor de bal gaf aan Furuhashi, die de twijfelachtige positionering van keeper Jack Butland afstrafte door de bal vanaf 25 meter in het net te schieten. In de tweede helft was het slotakkoord voor McGregor. Hij maakte in de 75e minuut een geweldig doelpunt met een afstandsschot.