Chelsea geeft twee keer een voorsprong weg tegen veerkrachtig Everton

Chelsea geeft twee keer een voorsprong weg tegen Everton
Chelsea geeft twee keer een voorsprong weg tegen EvertonANP
Chelsea heeft in de jacht op een ticket voor de Champions League punten laten liggen. De ploeg van trainer Graham Potter gaf in de thuiswedstrijd tegen Everton tot twee keer toe een voorsprong uit handen. De ingevallen Ellis Simms schoot in de 89e minuut de 2-2 binnen, na halfslachtig ingrijpen van verdediger Kalidou Koulibaly en doelman Kepa Arrizabalaga.

Chelsea verzuimde daardoor om wat in te lopen op Tottenham Hotspur, dat op de vierde plaats in de Premier League staat. De Spurs hadden eerder op zaterdag in de blessuretijd al een zege uit handen gegeven bij Southampton (3-3). Chelsea, kwartfinalist in de Champions League, staat 11 punten achter op Tottenham. De top 4 in Engeland mag volgend seizoen meedoen aan het belangrijkste Europese bekertoernooi.

Ellis Simms

João Félix schoot Chelsea aan het begin van de tweede helft op voorsprong. Abdoulaye Doucouré trok de stand in de 69e minuut gelijk, maar Kai Havertz bracht de thuisclub uit een strafschop weer aan de leiding. Simms bezorgde het tegen degradatie vechtende Everton in de slotfase nog een punt.