Chelsea na nieuwe nederlaag bij Spurs dichterbij degradatie dan Champions LeagueAFP
Tottenham Hotspur heeft de zorgen van Chelsea verder vergroot. De nummer 4 van de ranglijst was met 2-0 te sterk voor de ploeg van de onder vuur liggende coach Graham Potter.

Met de zege komt Tottenham op 45 punten, 12 punten minder dan koploper Arsenal. De Noord-Londense rivaal heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Chelsea, dat nog altijd maar één wedstrijd in 2023 heeft gewonnen, staat op de tiende plaats met 31 punten.

Geen Conte

Ondanks de slechte reeks namen de bezoekers het initiatief gedurende de openingsfase. Chelsea, waar Cristian Stellini opnieuw de afwezige hoofdcoach Antonio Conte verving, wist echter amper kansen te creëren. Tottenham kwam in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, maar een schot van Pierre-Emile Højbjerg raakte de paal.

Chelsea-middenvelder Hakim Ziyech ontsnapte vlak voor rust. De oud-Ajacied kreeg rood na het uitdelen van een tik bij een opstootje, maar de scheidsrechter besloot de kaart terug te draaien na het bekijken van de beelden. De blijdschap van Chelsea bleek van korte duur, nadat Spurs-middenvelder Oliver Skipp 20 seconden na rust de score had geopend met een fraai schot van afstand, 1-0.

Harry Kane

Tottenham, dat de Nederlander Arnaut Danjuma op de bank liet, kwam na de openingstreffer zelden in gevaar. De thuisploeg besliste vervolgens de wedstrijd tien minuten voor tijd. Een corner van Heung-min Son viel via het hoofd van Eric Dier voor de voeten van Harry Kane110 en de clubtopscorer werkte eenvoudig binnen, 2-0.