Cremonese kan alleen winnen in de Coppa Italia en schakelt Napoli uit

Cremonese kan alleen winnen in de Coppa Italia en schakelt Napoli uitProfimedia
Cremonese zorgde dinsdagavond voor een stunt door Napoli uit de Coppa Italia te knikkeren. De achtste finalewedstrijd in Stadio Diego Armando Maradona eindigde na 120 minuten in 2-2, waarna Cremonese het beste de penalty's nam.

Cremonese, de nummer 20 van de Serie A, pakte na achttien minuten spelen de leiding via Charles Pickel. Napoli, dat aantrad met een B-elftal, stelde orde op zaken en kwam via kopballen van Juan Jesus en Giovanni Simeone nog in de eerste helft op voorsprong.

Lang leek Napoli met de schrik vrij gekomen te zijn maar Cremonese scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

In de verlenging kreeg Napoli, waar inmiddels een aantal vaste basiskrachten waren ingevallen, via Simeone en Victor Osimhen nog goede kansen. Leonardo Sernicola van Cremonese kreeg zijn tweede gele kaart, waar direct rood ook op zijn plaats was geweest. De verdediger ging op het been van een tegenstander staan.

De tien van Cremonese wisten in de stromende regen al hun vijf penalty's te benutten. Bij Napoli miste invaller Stanislav Lobotka.

Napoli is hard op weg om de eerste Scudetto sinds 1990 te pakken. Cremonese is net zo hard op weg naar de Serie B, het won dit seizoen nog geen wedstrijd in de Serie A.