Cremonese wint voor het eerst in 27 jaar duel in Serie A; Mourinho krijgt rood

Cremonese wint voor het eerst in 27 jaar duel in Serie A; Mourinho krijgt roodProfimedia
Cremonese heeft tegen AS Roma de eerste zege van dit seizoen geboekt, nadat het sinds 31 maart 1996 niet meer had gewonnen op het hoogste niveau. Door de 2-1 nederlaag zakte de ploeg van José Mourinho (die van het veld werd gestuurd) naar de vijfde plaats in de Serie A.

De basis voor de overwinning werd in de eerste helft gelegd door de openingstreffer van Frank Tsadjout ('17). Hij schoot vanaf de rand van de zestien hard raak. Met een doelpunt achterstand controleerde Roma het spel met balbezit, maar doelman Marco Carnesecchi had weinig te duchten.

Rood voor Mourinho

De zenuwen op de bank van de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad waren duidelijk zichtbaar en bij de terugkeer uit de kleedkamer na de rust werd José Mourinho van het veld gestuurd wegens heftige protesten. Dit betekent dat de Portugese coach niet op de bank zal zitten tijdens de confrontatie met Juventus komende zondagavond (20.45 uur).

De gelijkmaker viel alsnog. Spinazzola profiteerde van een blunder in de Cremonese defensie en scoorde met zijn eerste schot op doel ('71). Het was echter de dag van de thuisploeg. Na 82 minuten bracht Rui Patrício Okereke ten val en werd een penalty toegekend, die werd verzilverd door Daniel Ciofani.

Wijnaldum

Georginio Wijnaldum stond dinsdagavond voor de eerste keer in de basis bij AS Roma na zijn scheenbeenblessure. Hij speelde de volledige wedstrijd. Rick Karsdorp mocht 23 minuten meedoen. Hij verving de Albanese verdediger Marash Kumbulla ('68).

Door de zege deed Cremonese de rode lantaarn over aan Sampdoria. De veilige 17e plaats is echter nog ver weg. Daar staat nu Spezia met 20 punten. De ploeg uit Lombardije heeft met 12 punten dus nog een fikse achterstand. Daartussen staat ook nog Hellas Verona met 17 punten. Zoals reeds vermeld zakte AS Roma naar de vijfde plaats. De achterstand op nummer twee Inter is echter slechts drie punten.