Gerwyn Price zonder gehoorbescherming terug in Alexandra Palace

Price met gehoorbescherming op het podium
Price met gehoorbescherming op het podiumProfimedia
Gerwyn Price keert terug op het podium waar hij veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten heeft gekend. De 38-jarige Welshman kroonde zich in 2021 een leeg Alexandra Palace tot wereldkampioen, maar strandde de afgelopen twee edities in de kwartfinale.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar het was vorig jaar toen Price op het WK darts bij de laatste acht tegen de Duitser Gabriel Clemens een gehoorbeschermer droeg. Dat deed hij naar eigen zeggen om een statement te maken naar het publiek. Price is al jaren doelwit van gejoel uit het publiek en de manier waarop The Iceman daarmee omgaat zorgt vaak voor alleen maar meer geplaag.

De wedstrijd werd met 5-1 in sets gewonnen door Clemens en het dragen van gehoorbescherming is sindsdien verboden door de PDC.

2023

Price kende een goed begin van het jaar met overwinningen op twee Euro Tour-toernooien en het behalen van de finale van de Premier League. Op de World Cup won hij samen met landgenoot Jonny Clayton de titel en op de World Grand Prix verloor hij de finale van Luke Humphries. Het EK (kwartfinale), de Grand Slam (tweede ronde) en de Players Championship Finals (tweede ronde) leverden Price geen succes op.

Maandag speelt Price in de laatste partij van de avond tegen de Engelsman Connor Scutt. Voor Price - die als vijfde geplaatst is - is het de eerste wedstrijd van het WK, Scutt versloeg in de eerste ronde de Pool Krzysztof Kciuk (3-0).