Wessel Nijman pakt in Wigan zijn eerste PDC-toernooiwinst in Players Championship 24

Wessel Nijman heeft op 24-jarige leeftijd zijn eerste winst op de PDC-tour te pakken
Wessel Nijman heeft op 24-jarige leeftijd zijn eerste winst op de PDC-tour te pakkenProfimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Nigel Keene
Wessel Nijman (24) heeft in Wigan zijn eerste PDC-toernooi gewonnen. Hij won in de finale van Players Championship 24 van de Engelsman Stephen Bunting met 8-5. Nijman is de nummer 71 van de wereld en debuteerde vorig jaar op het WK waar hij in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

De road to the final bestond dinsdag uit een reeks van zes overwinningen in het vloertoernooi. Zo moesten achtereenvolgens Radek Szaganski (6-1) , Mervyn King (6-1) , Ryan Searle (6-1), José de Sousa (6-3) , Krzysztof Ratajski (6-2) en Gary Anderson (7-5) eraan geloven.

Nijman kwam in de finale tegen Bunting tot een gemiddelde van 99,63 tegenover 101,11 van zijn tegenstander. Op de dubbels (42%) was hij echter tweemaal zo scherp als Bunting (22%). Nadat Bunting één pijl op dubbel-9 had gemist voor 7-6 eindigde Nijman met één wedstrijdpijl een 64-finish.