Michael van Gerwen wint Players Championship 27; Wessel Nijman in top-4 Wigan

Michael van Gerwen rekende in de finale met duidelijke cijfers af met Gerwyn PriceANP/EPA/Robert Hegedus
Michael van Gerwen heeft het vloertoernooi in Wigan gewonnen door in de finale Gerwyn Price te verslaan met 8-4. Op het Players Championship won Van Gerwen in de aanloop naar de finale in drie van zijn zes wedstrijden de beslissende elfde leg.

Exact een week na de uitschakeling op de World Grand Prix spoelde Van Gerwen (#3) in de eerste ronde de slechte smaak weg met een 6-4 tegen de Ier Dylan Slevin (#68). Scott Williemans (#34) moest er vervolgens met 6-5 aan geloven, waarna James Wade (#17) weinig had in te brengen: 6-2.

In de achtste finale was de spanning om te snijden tegen Luke Woodhouse (#35) en in de kwartfinales werd ook de Welshman Jonny Clayton (#6) met 6-5 aan de kant gezet. In een all-Dutch halve finale tegen Wessel Nijman (#67) won Van Gerwen met 7-2 om vervolgens de winnaar van het toernooi van 2019, Gerwyn Price (#7) met 8-4 te verslaan in het Robin Park Tennis Centre. Een 142-finish in één van zijn acht gewonnen legs benadrukte de vorm van de Nederlander.

Ongemakken

De route naar de halve finale van Nijman, die eerder deze maand Players Championship 24 won, ging via zeges op Berry van Peer (6-2), de Belg Vandenbogaerde (6-4), Danny Noppert (6-3), de Duitser Schindler (6-1) en de Engelsman Bunting (6-5). Vincent van der Voort trok zich in de eerste ronde bij een 3-1 achterstand terug wegens fysieke ongemakken. Luke Humphries strandde in de achtste finale tegen de Australiër Damon Heta.