De Graafschap kruipt met tweede uitzege in KKD naar virtuele play-offplek

De Graafschap kruipt met tweede uitzege in KKD naar virtuele play-offplekProfimedia
De Graafschap heeft vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie met 2-0 gewonnen van Helmond Sport. Het was de tweede uitzege van het seizoen voor de ploeg van trainer Adrie Poldervaart. De wedstrijd tussen FC Eindhoven en Telstar eindigde in 3-0. Zaterdag en zondag zijn er nog vijf duels voordat er twee vrije weekends aanbreken.

De Graafschap is bezig aan een behoorlijke opmars in de KKD. In de vormranglijst over de afgelopen vijf wedstrijden moet het alleen PEC Zwolle voor laten gaan, dat twaalf punten pakte. Twee meer dan de Doetinchemmers. In de strijd om de tweede periode heeft De Graafschap nu 13 punten uit zes duels. Eén meer dan PEC Zwolle, maar die hebben nog een wedstrijd tegoed.

In Helmond kwam De Graafschap al binnen vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Neghli. Zeven minuten later kwam de eindstand al op het bord door Kaandorp. De 2.637 toeschouwers zagen de resterende 78 minuten geen doelpunten meer. De Graafschap sluit het kalenderjaar 2022 af met thuiswedstrijden tegen FC Eindhoven en Willem II. In eigen huis behaalde De Graafschap tot dusver 14 punten uit acht wedstrijden.