Denver Broncos pakken op Wembley laatste strohalm iets van hun seizoen te maken

Denver Broncos pakken op Wembley laatste strohalm iets van hun seizoen te makenFlashscore
De verwachtingen waren torenhoog voorafgaand aan het reguliere seizoen. De Denver Broncos (3-5) haalden voor veel draftpicks Russell Wilson van Seattle naar ‘Mile High City’ en gaven hem een megacontract met een waarde van 245 miljoen dollar. Maar juist de aanval was zeven wedstrijden lang niet om aan te gluren. Tegen de Jacksonville Jaguars (2-6) was het in Londen lang niet altijd goed, maar met drie touchdowns waren de Broncos de Jaguars wel de baas (21-17).

De Jaguars spelen ieder jaar een ‘thuiswedstrijd’ in de Britse hoofdstad, mogelijk gemaakt door de Pakistaans-Engelse eigenaar Shahid Khan. De multimiljonair is tevens in het bezit van Premier League-club Fulham FC. Hij zag vanuit een skybox zijn NFL-speeltje voor de zesde keer dit seizoen verliezen en het team uit Florida moet zich wederom opmaken voor een losing season. Sinds 2008 draaiden de Jaguars slechts één seizoen waarin het meer won dan verloor (2017, 10-6).

Roestige start Wilson

Een uitverkocht Wembley zag geen hoogstaande wedstrijd. Jacksonville startte nog sterk met een 22-yard touchdown catch van tight end Evan Engram in het eerste kwart, gevolgd door een field goal van Riley Patterson halverwege het volgende kwart om er 0-10 van te maken. Pas op zo’n drie minuten voor de Earl Grey deed Wilson, die roestig startte, iets terug met een pass in de end zone op Jerry Jeudy.

Toen de thee op was schoven de Broncos 98 yards op en was het running back Melvin Gordon III die uiteindelijk voor zes punten binnenrende. Zijn positiecollega Latavius Murray deed in het vierde kwart hetzelfde. Ook de Jaguars scoorden na rust via hun running back. Travis Etienne Jr. scoorde tussen de twee touchdowns van de Broncos in.

Kostbare intercepties Lawrence

Etienne speelde sowieso een zeer sterke wedstrijd. Hij rende voor 156 yards tegen de dit seizoen sterke defensie van Denver. Die stonden voor hun doen te veel over de grond toe, maar maakten het goed met een interceptie op het laatste balbezit van de Jags. Cornerback K’Waun Williams onderschepte Lawrence met nog 1:43 op de klok. De quarterback had in de eerste helft op first-and-goal ook al een kostbare interceptie gegooid.

Jacksonville moest het in Londen stellen zonder return specialist Jamal Agnew, die vorige week ook al ontbrak vanwege een knieblessure.

De Broncos hebben tijd genoeg bij te komen van hun jetlag. Volgende week hebben ze hun bye. Hun volgende wedstrijd is op 13 november in Nashville tegen de Titans (5-2). De Jaguars hosten komende zondag op TIAA Bank Field de Las Vegas Raiders (2-5).