Depay valt kwartier voor tijd in bij Atlético Madrid dat makkelijk van Valladolid wint

Depay viel een kwartier voor tijd in
Depay viel een kwartier voor tijd in ANP
Memphis Depay heeft zaterdag kunnen debuteren bij een winnend Atlético Madrid. De van FC Barcelona overgenomen Oranje-international mocht het laatste kwartier van het thuisduel met Real Valladolid meedoen. Het stond op dat moment al 3-0 voor de Madrilenen, een stand die al bij de rust was bereikt en waarin geen verandering meer kwam.

Atlético Madrid slaagde er tussen de 18e en de 28e minuut in met drie doelpunten het duel van elke spanning te ontdoen. Eerst was het Álvaro Morata die met zijn 50e doelpunt in La Liga de score opende. De Spaanse international werd gevonden door Antoine Griezmann, kapte verdediger Jawad El Yamiq uit en schoot beheerst binnen.

Griezmann

Griezmann maakte vervolgens zelf de 2-0, waarmee de Fransman voor het eerst sinds april 2019 een doelpunt maakte in Madrid voor eigen publiek. Uit een voorzet van Griezmann kopte Mario Hermoso eerst nog tegen doelman Jordi Masip aan, maar in de rebound was de verdediger alsnog trefzeker (3-0).

Atlético deed na rust niet al te veel moeite meer om het zwakke Valladolid op een grotere achterstand te zetten. Depay kwam er een kwartier voor tijd in voor Morata. In de 81e minuut was de gretige oud-PSV'er dicht bij zijn eerste doelpunt voor Atlético, maar zo ver kwam het niet.

31 punten

Atlético kwam op 31 punten uit achttien duels. Dat zijn er 10 minder dan koploper FC Barcelona dat ook nog twee wedstrijden tegoed heeft.