Doelpunt Gakpo en rentree Firmino en Jota bij overwinning Liverpool op Everton

Cody Gakpo heeft zijn eerste goal in het shirt van Liverpool gemaakt
Cody Gakpo heeft zijn eerste goal in het shirt van Liverpool gemaaktProfimedia
Cody Gakpo heeft zijn eerste doelpunt in dienst van Liverpool gemaakt. Zijn ploeg won maandagavond de Merseyside Derby met 2-0 van Everton. De oud-PSV'er was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Liverpool.

Liverpool had al vier competitiewedstrijden niet gewonnen en snakte naar winst tegen de rivaal. The Reds kwamen via Mohamed Salah op aangeven van Darwin Nunez na dik een half uur op 1-0. Salah scoorde voor het laatst op tweede kerstdag.

Gakpo bepaalde kort na rust de eindstand op 2-0. Hij kon de bal na een voorzet van Trent-Alexander Arnold bij de tweede paal gemakkelijk binnentikken.

Liverpool heeft in de Premier League nog steeds negen punten achterstand op nummer vier Newcastle United, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Ziekenboeg

De ziekenboeg van Liverpool loopt langzaam leeg. Diogo Jota en Roberto Firmino konden weer minuten maken. Voor Virgil van Dijk kwam het duel met Everton te vroeg.

Zaterdag staat de uitwedstrijd met Newcastle op het programma, een cruciale wedstrijd voor de ploeg van trainer Jurgen Klopp. Drie dagen later is de eerste van twee ontmoetingen met Real Madrid in de Champions League.