Ecuador wint openingsduel WK met 2-0 van gastland Qatar met hoofdrol voor ValenciaProfimedia
Ecuador heeft zondagavond in Qatar de openingswedstrijd van het WK met 2-0 gewonnen van het gastland. Enner Valencia was bij Ecuador de grote man met twee treffers. De eindstand was bij rust al bereikt.

Enner Valencia maakte beide doelpunten voor Ecuador. De 33-jarige aanvaller van de Turkse club Fenerbahçe trof doel in de 16e en 31e minuut. Valencia dacht in de 3e minuut al de score te openen, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Duizenden toeschouwers waren zo teleurgesteld in het optreden van Qatar dat ze na de rust niet meer op de tribunes van het Al Bayt-stadion van Al Khor gingen zitten. In de slotfase van het duel stroomde het stadion verder leeg.

Ecuador en Qatar zijn ingedeeld in groep A, samen met Nederland en Senegal die elkaar maandag treffen. Oranje voetbalt op 25 november tegen Ecuador en sluit de groepsfase op 29 november af met een wedstrijd tegen Qatar.