Erik ten Hag heeft met Man United ook in FA Cup succes met thuiszege op West Ham

Alejandro Garnacho scoort in de 90e minuut de 2-1
Alejandro Garnacho scoort in de 90e minuut de 2-1AFP
Manchester United heeft West Ham United met 3-1 verslagen in de FA Cup, waardoor de Red Devils sinds 2007 in 20 thuiswedstrijden tegen de Hammers slechts één nederlaag hebben geleden.

Na het winnen van de Carabao Cup afgelopen weekend en daarmee het beëindigen van hun langste periode zonder prijs sinds 1980 stond er dus alweer bekervoetbal op het programma voor Manchester United. Van vermoeidheid was echter geen sprake.

Casemiro

De mannen van Erik ten Hag creëerden al snel kansen, maar zagen pogingen van Marcel Sabitzer en Alejandro Garnacho gered worden door de sterk keepende Alphonse Areola. Ook de bezoekers kregen een kans via Michail Antonio, maar hier was het David de Gea die de kans kreeg uit te blinken. Tomáš Souček kopte uit de aansluitende corner de bal in het zijnet. De thuisploeg kon derhalve hun sterke openingsfase niet doorzetten.

Ten Hag bracht daarom Casemiro in, in een poging om na een tamme eerste helft wat meer energie in de wedstrijd te brengen. De Red Devils werden echter met stomheid geslagen bij een situatie die deed denken aan Paolo Di Canio's FA Cup-doelpunt op Old Trafford in 2001.

Rashford

De gastheren hadden defensief een vlaag van verstandverbijstering en dachten dat Souček de bal over de lijn gespeeld had. Dat was niet zo en West Ham speelde gewoon door. Emerson Palmieri vond Mohamed Said Benrahma, die een heerlijk schot in de benen had voor de 0-1.

Lisandro Martinez en Marcus Rashford werden onmiddellijk ingebracht, maar het was Antonio die zijn tweede grote kans van de wedstrijd kreeg. Opnieuw was De Gea winnaar, maar zijn ploeg stond nog wel op achterstand.

Daar leek in de 72e minuut verandering in te komen, toen Casemiro binnen kopte, maar de VAR zag buitenspel en daar had de videoscheidsrechter gelijk in. Gelukkig voor de ploeg van Ten Hag schoot West Ham te hulp. Nog geen vijf minuten na de afgekeurde goal kopte Nayef Aguerd de bal langs zijn eigen doelman om de stand weer gelijk te trekken.

Winst in slotfase

Man United ging met een enorme dosis inzet op zoek naar meer en kreeg de beloning in de 90e minuut via een goal van Garnacho. Daarmee werd een verlenging voorkomen. De bezoekers waren gebroken en de voor Wout Weghorst ingevallen Fred maakte er ook nog 3-1 van ('90+5). United is nu 19 wedstrijden op rij ongeslagen en is nog op drie fronten actief voor een prijs, terwijl de eerste natuurlijk al binnen is.

West Ham heeft nu van hun laatste vijf wedstrijden maar één gewonnen en ze hebben sinds 2015/16 de kwartfinales niet meer bereikt. Het team reist zaterdag af naar Brighton en speelt volgende week donderdag in de Conference League uit bij Larnaca. Manchester United speelt zondag uit bij Liverpool.