FC Barcelona en Manchester United houden elkaar in evenwicht in Camp Nou: 2-2

Frenkie De Jong van FC Barcelona in duel met Fred van Manchester United
Frenkie De Jong van FC Barcelona in duel met Fred van Manchester UnitedANP/EPA
Het eerste duel tussen FC Barcelona en Manchester United in de tussenronde van de Europa League is in een gelijkspel geëindigd. Na een spectaculaire tweede helft was de eindstand in Camp Nou 2-2. De return wordt volgende week in Manchester gespeeld.

In de aanloop naar het eerste play-offduel prezen United-trainer Erik ten Hag en collega Xavi elkaar voor de manier waarop de ander met zijn club de weg omhoog heeft ingeslagen na een moeizame periode. Gezien de wederopstanding aan beide kanten was het ook niet vreemd dat Ten Hag het affiche "finale waardig" noemde. De belofte vooraf kon in de eerste helft echter niet worden ingelost. Barcelona nam snel het initiatief, maar alleen Robert Lewandowski wist keeper David De Gea te testen.

United dook vervolgens een aantal keren gevaarlijk op voor het Spaanse doel. Een schot van Jadon Sancho rolde via de voet van Frenkie de Jong voorlangs en Marc-André ter Stegen redde op inzetten van Casemiro en Marcus Rashford. De grootste kans was echter voor Wout Weghorst, die net als Tyrell Malacia in de basis bij United stond. De Nederlander schoot echter oog in oog met Ter Stegen tegen de keeper aan.

Eigen doelpunt

Het gebrek aan spektakel én doelpunten werd in de tweede helft ruimschoots goed gemaakt. Marcos Alonso kopte Barcelona vijf minuten na rust op een 1-0-voorsprong, waarna Marcus Rashford drie minuten later de 1-1 binnenschoot. United kwam op voorsprong via een eigen doelpunt van Jules Koundé, maar Raphinha zorgde met een door iedereen gemiste voorzet voor de 2-2.

Het tweede duel tussen de koploper van Spanje en de ploeg van trainer Erik ten Hag staat op 23 februari in Manchester op het programma.