FC Barcelona wint eerste duel met Real Madrid in halve finale Copa del Rey

Barcelona wint eerste duel met Real in halve finale Copa del Rey
Barcelona wint eerste duel met Real in halve finale Copa del ReyANP
FC Barcelona heeft in het eerste duel in de halve finales van de Copa del Rey Real Madrid in de Spaanse hoofdstad met 1-0 verslagen. Die stand was niet in overeenstemming met de verhoudingen op het veld want thuisclub Real was grote delen van het duel de baas. Op 5 april volgt de return in Camp Nou.

Real Madrid was vanaf het beginsignaal sterker dan Barcelona, dat opmerkelijk slordig voor de dag kwam. Karim Benzema leek in de 12e minuut te profiteren van laks verdedigen. De Fransman trof doel maar deed dat in buitenspelpositie. Irritaties waren er ook. Real-aanvaller Vinícius Júnior kreeg geel na een worsteling met Frenkie de Jong, die zelf ook niet onschuldig leek.

Eigen goal

Barcelona kwam in de 26e minuut geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Er kwam het nodige geluk bij kijken. De inzet van Franck Kessié verdween via de voet van doelman Thibaut Courtois tegen Real-verdediger Éder Militão waarna de bal over de doellijn rolde. Ook verdediger Nacho leek de bal nog te raken.

Ook na rust bleef Real Madrid de betere ploeg, al creëerde het weinig kansen. Vinícius scoorde bijna vanaf de linkerflank, maar doelman Marc-André ter Stegen kon nog net bij de bal. Kessié had aan de andere kant de kans op de 2-0 maar trof zijn medespeler Ansu Fati.

Osasuna

In de andere halve finale won Osasuna woensdag met 1-0 van Athletic. Zij treffen elkaar in de return op 4 april in Bilbao.