FC Eindhoven in top 3 KKD na simpele overwinning op provinciegenoot FC Den BoschProfimedia
FC Eindhoven heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie (KKD). Het team van coach Rob Penders had geen enkele moeite met FC Den Bosch en was met 4-1 nog genadig. De Bosschenaren zijn door de nederlaag in het Jan Louwers Stadion afgezakt naar de 18e plaats op de ranglijst en zagen tot overmaat van ramp FC Dordrecht met 0-1 bij Jong FC Utrecht winnen. Top Oss verloor in eigen huis met 1-3 van Jong AZ en Jong PSV – VVV-Venlo werd afgelast vanwege het slechte weer.

FC Eindhoven werd in de beginfase geen strobreed in weg gelegd. Al na vijf minuten kon Evan Rottier simpel een aanval afronden met een prachtig geplaatst schot.  Naoufal Bannis, die zijn opleiding bij Feyenoord genoot, kon een kwartier later voor de 2-0 tekenen en daarmee leek het duel al gespeeld. De bezoekers stapelden fout op fout, maar kwamen in de 35e minuut uit het niets op 2-1. Ryan Leijten haalde van even buiten de zestien uit en passeerde daarmee doelman Nigel Bertrams.

Derde in KKD

Na rust hetzelfde beeld. De aanval van de ploeg uit de Lichtstad was een stuk gevaarlijker en de 3-1 kon niet uitblijven. Charles-Andreas Brym knikte in de 55e minuut een voorzet van Brian De Keersmaecker binnen waardoor de marge weer veilig was voor de thuisploeg. In de blessuretijd zette Lamine Diaby-Fadiga de 4-1 eindstand op het scorebord. FC Eindhoven staat door de overwinning nu derde in de KKD met 36 punten. Dat is er één meer dan nummer vier Almere City FC. De achterstand op de twee koplopers, PEC Zwolle en Heracles Almelo, is met acht punten nog wel aanzienlijk.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 0-1

FC Dordrecht heeft na nederlagen tegen Heracles Almelo (8-1) en ADO Den Haag (0-1) weer eens gewonnen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht was een goal na vier minuten van Aliou Baldé voldoende voor drie punten. De Senegalees verraste doelman Calvin Raatsie met een schot in de korte hoek. Na rust beten de Domstedelingen wat meer van zich af, maar waren een paar grote kansen niet besteed aan het team van Darije Kalezic. Het leverde frustratie op bij de hekkensluiter en bij opstootjes moest scheidsrechter Jesse Rozendal nog drie keer geel trekken, waarvan twee voor de bezoekers. FC Dordrecht steeg door de nipte zege naar de 16e plek en heeft met 22 punten nog maar drie punten achterstand op nummer 9 Roda JC.

TOP Oss - Jong AZ 1-3

Het is TOP Oss niet nog een keer gelukt om in het Frans Heesen Stadion van Jong AZ te winnen. Ongeveer twee maanden geleden stond dit duel eigenlijk op het programma, maar de thuisploeg stelde Toshio Lake op in de 2-1 zege. Die was geschorst, maar dat had niemand bij de administratie goed genoteerd. Jong AZ tekende met succes protest aan en dus gingen de twee teams op herhaling. Het pakte voor de Noord-Hollanders goed uit, want zij trokken met 1-3 verdiend aan het langst eind. Al na vijf minuten hadden de Ossenaren op achterstand kunnen staan, maar Mexx Meerdink miste een strafschop en rebound dankzij prima keeperswerk van Thijs Jansen.

Na een half uur moest hij alsnog vissen na een bekeken schot van Fedde de Jong. Na rust maakten Sem Dekkers en Meerdink het karwei af. Jearl Margaritha, om onduidelijke redenen acht weken afwezig, scoorde nog een (overigens prachtige) treffer voor de thuisploeg. TOP blijft 19e met 18 punten en Jong AZ staat in het linkerrijtje op een keurige zevende plek. De ploeg van trainer Maarten Martens heeft slechts vijf punten achterstand op nummer drie FC Eindhoven.