FC Groningen en FC Emmen komen niet tot scoren in noordelijke clash

Noordelijke clash eindigt in doelpuntloos gelijkspel
Noordelijke clash eindigt in doelpuntloos gelijkspelfcgroningen.nl
FC Emmen en FC Groningen hebben zondagmiddag aan De Oude Meerdijk niet gescoord. Het duel tussen de nummers 17 en 14 van de ranglijst na elf wedstrijden leverde voor beide ploegen dus een punt op. De Drentse club heeft echter al negen wedstrijden op rij geen wedstrijd gewonnen.

Beide ploegen wisten het publiek in de eerste helft nog redelijk te vermaken, maar in de tweede helft zakte het spelniveau. De spanning van de 0-0 tussenstand vergoedde in die fase van de wedstrijd veel. Tot en met de zevende minuut van de extra tijd van de tweede helft bleef het wachten op dat ene moment dat de wedstrijd had kunnen beslissen.

BlessuresSpits Richairo Zivkovic slaagde er ook in zijn twaalfde competitie-optreden voor FC Emmen niet in om het doel te vinden. Hij maakte noodgedwongen wel voor de tweede keer de negentig minuten vol. Op het moment dat hij gewisseld zou worden, bleek Lorenzo Burnet niet verder te kunnen door kramp en gebruikte trainer Dick Lukkien zijn vijfde wissel. Eerder had de Drentse coach al noodgedwongen zijn aanvoerder Jeroen Veldmate moeten wisselen met nekklachten.

Aan de kant van FC Groningen was doelman Peter Leeuwenburg terug na een blessure, die hij opliep in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht. Jan de Boer moest daardoor voor de 86ste keer genoegen nemen met een plek op de reserveband bij FC Groningen. In de slotfase ging Leeuwenburg nog tegen de vlakte nadat hij bij zijn vierde redding van de wedstrijd – op de doellijn – door een teamgenoot werd geraakt. Leeuwenburg kon alsnog de resterende minuten uitspelen.

WKVoor clubtopscorer Ricardo Pepi van FC Groningen was het de vijfde officiële wedstrijd waarin hij de negentig minuten volmaakte. Het was voor hem de tweede wedstrijd bij FC Groningen waarin zijn ploeg niet tot scoren kwam. In alle overige wedstrijden was hij minimaal bij één van de doelpunten betrokken (D5, A1). Pepi speelt zich daarmee zeer nadrukkelijk in de kijker bij de Amerikaanse bondscoach Greg Berhalter, die zich met Team USA opmaakt voor deelname aan het WK. Tegenstanders op het WK zijn in de groepsfase achtereenvolgens Wales, Engeland en Iran.

In de Eredivisie heeft FC Groningen nu 12 punten uit 12 wedstrijden en nog wedstrijden met FC Utrecht (uit) en Fortuna Sittard (thuis) voor de boeg. FC Emmen heeft nog een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard tegoed en sluit het kalenderjaar af met een thuisduel met koploper Ajax.