FC Twente wint makkelijk van Telstar en pakt voor  negende keer de landstitel

FC Twente wint makkelijk van Telstar en pakt voor negende keer de landstitel

FC Twente viert de landstitel tegen Telstar
FC Twente viert de landstitel tegen TelstarANP
De voetbalsters van FC Twente zijn voor de negende keer landskampioen geworden. De Eredivisieploeg uit Enschede veroverde de titel door in de eigen Grolsch Veste met 2-0 te winnen van Telstar. Beide treffers vielen in de eerste helft en kwamen op naam van Jaimy Ravensbergen.

De ploeg van coach Joran Pot had de titel al veel eerder kunnen veiligstellen, maar liet in de voorgaande wedstrijden tegen FC Utrecht (gelijkspel) en Fortuna Sittard (nederlaag) kansen onbenut. Hierdoor werd de laatste speelronde nog spannend.

Bij een nieuwe uitglijder van Twente had rivaal Ajax kunnen profiteren, maar zover liet de ploeg het niet komen. Twente was superieur aan Telstar, dat door de nederlaag onderaan eindigt.

Ajax

Ajax eindigde het seizoen met een overwinning bij ADO Den Haag: 1-3. Danique Tolhoek, Lily Yohannes en Tiny Hoekstra maakten de Amsterdamse doelpunten. De ploeg van de scheidende coach Suzanne Bakker kwam uit op 54 punten, 2 minder dan kampioen Twente.

De van een zware knieblessure herstelde Ravensbergen beleefde een droomdebuut in de basis van Twente. Zij was in de eerste helft constant dreigend voorin. Haar eerste treffer werd afgekeurd. Ze kopte de bal weliswaar tussen de palen, maar de scheidsrechter had een overtreding gezien.

Tikje

Na een half uur was het wel raak. Ravensbergen gaf een van de paal terugkaatsende bal het benodigde tikje voor de goal. Tien minuten later maakte ze er 2-0 van. Keepster Kelly Steen van Telstar onderschepte een voorzet van Elena Dhont, maar ze tikte de bal voor de voeten van Ravensbergen en die aarzelde niet.

In de tweede helft bleef het betere Twente dreigend, maar een derde goal viel niet.