FC Utrecht met Labyad verliest op eigen veld ook van Fortuna Sittard

FC Utrecht verliest na blamage in beker ook van Fortuna Sittard
FC Utrecht verliest na blamage in beker ook van Fortuna SittardANP
FC Utrecht is voor de tweede keer deze week tegen een nederlaag aangelopen. De club verloor vrijdagavond op eigen veld van Fortuna Sittard, 1-2.

Eerder in de week verloor FC Utrecht in de kwartfinales van het bekertoernooi op eigen veld met 1-4 van de amateurs van Spakenburg, de nummer 7 van de tweede divisie.

In de eerste helft waren er maar een paar kansjes voor de thuisclub. Mark van der Maarel schoot van dichtbij over, na een fout bij de Limburgers achterin. Verder werd Sean Klaiber vrijgespeeld door Jens Toornstra, maar hij stuitte vervolgens op doelman Ivor Pandur.

Goede poging

Aan de andere kant was er een goede poging van Iñigo Córdoba, maar hij vond Vasilis Barkas in het Utrechtse doel op zijn weg.

Na de hervatting kwam FC Utrecht alsnog op voorsprong. Anastasios Douvikas, de Griekse topschutter, scoorde in de rebound. Hij deed dat nadat Pandur in eerste instantie nog had gered bij een kopbal van de opgekomen verdediger Mike van der Hoorn.

Gelijkmaker

De gelijkmaker kwam in de 69e minuut op naam van Kristijan Bistrovic. De Kroaat profiteerde van een verdedigingsfout bij FC Utrecht. Met een fraaie individuele actie besliste Tijjani Noslin vlak voor tijd het duel in Limburgs voordeel.

FC Utrecht speelde met Zakaria Labyad. Hij stond voor de eerste keer in ruim twee jaar in de basis bij een wedstrijd in de Eredivisie. De laatste keer dat de middenvelder van het begin meedeed speelde hij nog bij Ajax. Sindsdien kende Labyad veel tegenslagen, onder meer in de vorm van blessures. Hij keerde in februari terug bij FC Utrecht, na daar aanvankelijk op proef te hebben meegetraind.