FC Volendam boekt tegen RKC Waalwijk tweede zege van 2023 en zet opmars voort

Florent Sanchez van FC Volendam viert de 2-1
Florent Sanchez van FC Volendam viert de 2-1ANP
FC Volendam heeft in de strijd tegen degradatie opnieuw een kostbare overwinning behaald. Zes dagen na de zege bij concurrent SC Cambuur (0-3), versloeg het elftal van trainer Wim Jonk dit keer RKC Waalwijk in de slotfase met 2-1. Volendam heeft nu 12 punten en deed de voorlaatste plaats in de Eredivisie over aan FC Emmen, dat zondagmiddag tegen hekkensluiter Cambuur speelt.

De zege was over de gehele wedstrijd gezien verdiend. Voor rust raakte de Italiaanse aanvaller Gaetano Oristanio de lat. Volendam mocht niet klagen dat scheidsrechter Bas Nijhuis na een half uur spelen slechts geel gaf aan middenvelder Derry Murkin, die een onbesuisde overtreding maakte op verdediger Julian Lelieveld.

RKC kwam in de 63e minuut op voorsprong via Mats Seuntjens, die de bal via een speler van Volendam voor zijn voeten kreeg en laag en doeltreffend uithaalde: 0-1. Voor de onlangs van Fortuna Sittard overgekomen aanvaller betekende het zijn eerste treffer voor zijn nieuwe werkgever.

Volendam antwoordde al snel. Na een vrije trap van oud-Ajacied Carel Eiting, kopte Xavier Mbuyamba in de 69e minuut de gelijkmaker binnen. Oristanio stelde in de 81e minuut de Franse middenvelder Florent da Silva in staat de 2-1 te maken.