FC Volendam in absolute slotfase langs FC Emmen, dat in degradatienood blijft

FC Volendam neemt in slotfase afstand van FC Emmen
FC Volendam neemt in slotfase afstand van FC EmmenANP
FC Volendam heeft voor eigen publiek in de slotfase afstand genomen van FC Emmen. De ingevallen Bilal Ould-Chikh schoot de thuisploeg in de 88e minuut op voorsprong, waarna Daryl van Mieghem in blessuretijd de eindstand bepaalde (3-1).

FC Volendam kwam met de zesde competitiezege van het seizoen in punten gelijk met Vitesse, de nummer 13 van de ranglijst. Emmen staat na zes competitiewedstrijden op rij zonder zege op de voorlopig zestiende plaats van de ranglijst.

Kansen voor Emmen

De openingsfase van het duel was voor Volendam. Maar Van Mieghem en Henk Veerman stuitten op doelman Mickey van der Hart. Emmen was voor rust ook tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer. Mark Diemers schoot op de paal en Mike te Wierik zag zijn kopbal gekeerd door Filip Stankovic, de keeper van Volendam.

Stankovic kon in de 46e minuut niet opnieuw voorkomen dat zijn ploeg op achterstand kwam. Hij zag eerst zijn verdediger Xavier Mbuyamba in de fout gaan. Ole Romeny leek te scoren, maar raakte de paal. Vervolgens frommelde Stankovic de bal in eigen doel.

Ould-Chikh

Benaissa Benamar tekende in de 67e minuut voor de gelijkmaker (1-1). Hij kopte raak na een voorzet van Van Mieghem (1-1). Beide ploegen leken op weg naar een gelijkspel, totdat Ould-Chikh een fraaie actie met een doeltreffend schot bekroonde. Vervolgens besliste Van Mieghem het duel definitief.