Femke Bol toont opnieuw haar klasse op 400 meter horden met beste seizoentijd

Bol in actie in Oslo
Bol in actie in OsloProfimedia
Femke Bol heeft opnieuw haar klasse getoond op de 400 meter horden in de Diamond League. De drievoudig Europees kampioene was oppermachtig in Noorwegen en won de wedstrijd in een tijd van 52,30 seconden. Het was haar vijftiende zege op rij in de Diamond League op haar favoriete onderdeel.

Bol liep in het laatste deel van de race de concurrentie op grote afstand. De Jamaicaanse Rushell Clayton eindigde op de tweede plaats in een tijd van 53,84 seconden, voor Gianna Woodruff uit Panama (54,46).

Beste seizoenstijd

Bol is nu al sinds augustus 2020 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League. Met haar tijd van 52,30 scherpte ze in Oslo bovendien haar beste seizoenstijd aan. Ze zette twee weken geleden in de Diamond League in Florence een tijd van 52,43 op de klokken.

Het persoonlijke record van Bol, die zich de laatste tijd concentreert op het maken van langere passen tussen de hekjes, staat op 52,03. De 23-jarige Amersfoortse hoopt dit seizoen als derde vrouw ooit de grens van 52 seconden te breken. Het hoofddoel dit jaar is echter het veroveren van de gouden medaille op de WK deze zomer in Boedapest.

Jorinde van Klinken

Jorinde van Klinken greep verrassend de winst bij het discuswerpen. De 23-jarige atlete versloeg met een worp van 66,77 meter de Amerikaanse Valarie Allman (66,18 meter) en de Kroatische Sandra Perkovic (65,26). Allman is de olympisch kampioene van 2021, terwijl Perkovic goud veroverde op de Spelen van 2012 en 2016.

Maureen Koster

Op de 3000 meter liep Maureen Koster een fraai persoonlijk record. De 30-jarige atlete uit Alphen aan den Rijn kwam tot een tijd van 8.35,93, ruim onder haar snelste tijd van 8.42,28. De tijd was goed voor de negende plaats in Oslo. Diane van Es werd op dezelfde afstand veertiende met een tijd van 8.56,28. Beatrice Chebet uit Kenia won in 8.25,01.

Jessica Schilder

Kogelstootster Jessica Schilder was na drie ongeldige pogingen snel klaar in Oslo. De Canadese Sarah Mitton won het onderdeel met een eerste poging van 19,54 meter.